Ειδήσεις και Νέα

Γερμανία: Η κυβέρνηση επιδιώκει κατανόηση

Στην αρχή του νέου κλειδώματος, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ζήτησε κατανόηση των περιορισμών. Ο υπουργός Υγείας Spahn έδωσε επίσης ελπίδα: Το εμβόλιο της Moderna πρόκειται να παραδοθεί στα κρατίδια την Τρίτη.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ζήτησε κατανόηση για τους νέους, αυστηρότερους περιορισμούς. Ο υπουργός Υγείας Jens Spahn είπε το πρωί στο ARD και ZDF : “Ξέρω ότι αυτές είναι και πάλι ειδικές δυσκολίες, δυσκολίες για πολλούς, αλλά και κοινωνικές δυσκολίες, αλλά προς το παρόν αυτή είναι επίσης η περιοχή όπου μεταδίδεται κυρίως αυτός ο ιός”.

Το εμβόλιο της Moderna την Τρίτη στα κρατίδια

Λαμβάνοντας υπόψη την αργή έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού, επεσήμανε ότι το δεύτερο εμβόλιο παραδόθηκε στη Γερμανία σήμερα. Το εμβόλιο από την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna θα μεταβεί στα κρατίδια μέχρι την Τρίτη. “Και τότε μπορούν να αρχίσουν να εμβολιάζονται και με αυτό το εμβόλιο.”

Δεν θα υπάρχει επιλογή μεταξύ του εμβολίου από το Moderna και την Biontech. Το ποσό είναι πολύ μικρό για αυτό. Μέχρι το τέλος αυτού του τριμήνου, αναμένει σχεδόν δύο εκατομμύρια δόσεις Moderna και κατά τη διάρκεια του έτους 50 εκατομμύρια.

Λιγότεροι άνθρωποι στο Υπουργείο Εσωτερικών

Σε μια ώρα ερωτήσεων στην συνέντευξη τύπου, ρωτήθηκαν επίσης κυβερνητικοί εκπρόσωποι για το Υπουργείο Εσωτερικών: Σύμφωνα με δήλωση του Ομοσπονδιακού Υπουργού Εργασίας Χάμπερτους Χέιλ στο NDR, λιγότεροι εργαζόμενοι εργάζονται επί του παρόντος από το σπίτι από ό, τι στο πρώτο κλείδωμα του Μαρτίου. Το Υπουργείο Οικονομίας δεν μπορούσε να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία. Μία εκπρόσωπος αναφέρεται μόνο στην απόφαση της Διάσκεψης του Πρωθυπουργού ότι συνιστάται η εργασία από το σπίτι.

Γερμανία: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Steffen Seibert ενημερώνει για την τρέχουσα κατάσταση του κορωνοϊού

Σύμφωνα με μια μελέτη του Ιδρύματος Hans Böckler, το 14% του συνόλου των εργαζομένων εργάστηκε αποκλειστικά ή κυρίως από το σπίτι τον Νοέμβριο. Τον Απρίλιο υπήρχαν σχεδόν διπλάσιοι με 27 τοις εκατό. Το Υπουργείο Εργασίας δήλωσε ότι ένα σχέδιο κανονισμού για το δικαίωμα στην εργασία από το σπίτι συντονίζεται επί του παρόντος από τις υπηρεσίες. Ο Υπουργός Heil το είχε ήδη ζητήσει πολλές φορές.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi