Κοινωνία Κόσμος

Το FBI προειδοποιεί ότι οι ένοπλες διαμαρτυρίες προγραμματίζονται και στις 50 πολιτειακές αρχές και στην Ουάσιγκτον

Το FBI έλαβε πληροφορίες που υποδεικνύουν ότι προγραμματίζονται “ένοπλες διαμαρτυρίες” και στα 50 κρατικά καπιτώλια και στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον, τις ημέρες πριν από τα εγκαίνια του εκλεγμένου Προέδρου Joe Biden στις 20 Ιανουαρίου.

“Ένοπλες διαμαρτυρίες προγραμματίζονται και στις 50 πολιτειακές πρωτεύουσες από τις 16 Ιανουαρίου έως τουλάχιστον τις 20 Ιανουαρίου και στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ από τις 17 Ιανουαρίου έως τις 20 Ιανουαρίου”, λέει.
Το ενημερωτικό δελτίο, το οποίο κυκλοφόρησε μετά την επίθεση των ταραχών στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, υποδηλώνει επίσης ότι υπάρχουν απειλές “εξέγερσης” εάν ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αφαιρεθεί μέσω της 25ης τροπολογίας πριν από την ημέρα των εγκαινίων.
“Στις 8 Ιανουαρίου, το FBI έλαβε πληροφορίες σχετικά με μια αναγνωρισμένη ομάδα που καλούσε άλλους να συμμετάσχουν σε κρατικά δικαστήρια, τοπικά και ομοσπονδιακά δικαστήρια και διοικητικά κτίρια σε περίπτωση που ο Τράμπ απομακρυνθεί ως Πρόεδρος πριν από την Ημέρα των Εγκαινίων. Αυτή η αναγνωρισμένη ομάδα είναι να σχεδιάζει επίσης να «καταλάβει» κυβερνητικά γραφεία, συμπεριλαμβανομένης της Περιφέρειας της Κολούμπια και σε κάθε πολιτεία, ανεξάρτητα από το αν τα κράτη πιστοποίησαν τις εκλογικές ψήφους για τον Μπάιντεν ή τον Τραμπ, στις 20 Ιανουαρίου », προσθέτει το δελτίο.
Επιπλέον, το FBI παρακολουθεί αναφορές για “διάφορες απειλές που θα βλάψουν τον εκλεγμένο Πρόεδρο Μπάιντεν πριν από τα προεδρικά εγκαίνια”.
“Πρόσθετες αναφορές δείχνουν απειλές εναντίον του VP-Elect Harris και της Πελόζη“, προσθέτει.
Το ABC News ανέφερε για πρώτη φορά το δελτίο του FBI.
Οι εκκλήσεις για νέες διαμαρτυρίες στην Ουάσινγκτον και πολιτείες σε ολόκληρη τη χώρα επιβάλλουν την επιβολή του νόμου για πιθανότερη βία τις επόμενες μέρες αφού οι ταραχοποιοί εισέβαλαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα αφήνοντας πίσω πέντε ανθρώπους νεκρούς, συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού του Καπιτώλιο.
Οι αρχές ετοιμάζονται για πρόσθετο προσωπικό για να βοηθήσουν στη διασφάλιση της πρωτεύουσας 
τις επόμενες ημέρες. Ένας αξιωματούχος του Υπουργείου της Εσωτερικής Ασφάλειας είπε στο CNN ότι η παραβίαση του Καπιτωλίου θα εντείνει την ανταπόκριση που σχεδιάζονται για τα εγκαίνια.
“Τώρα που συνέβη, οι άνθρωποι θα το πάρουν πολύ πιο σοβαρά”, δήλωσε ο αξιωματούχος, αναφερόμενος στη βία της περασμένης εβδομάδας. “Τώρα, οι σχεδιαστές, όλοι θα το πάρουν πολύ πιο σοβαρά.”
Ο Δήμαρχος της Ουάσιγκτον Muriel Bowser τη Δευτέρα προέτρεψε τους Αμερικανούς να αποφύγουν την πόλη κατά τα εγκαίνια του Μπάιντεν την επόμενη εβδομάδα και να μην συμμετάσχουν ουσιαστικά μετά τη θανατηφόρα εγχώρια τρομοκρατική επίθεση της περασμένης εβδομάδας στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.
Εν τω μεταξύ, η Εθνική Φρουρά σκοπεύει να έχει έως και 15.000 στρατεύματα της Εθνικής Φρουράς για να ικανοποιήσει τα τρέχοντα και μελλοντικά αιτήματα για τα εγκαίνια, δήλωσε ο Γενικός Daniel Hokanson, επικεφαλής του Γραφείου Εθνικής Φρουράς. Η δραματική αύξηση των στρατευμάτων έρχεται καθώς η επιβολή του νόμου στην πρωτεύουσα και σε όλη τη χώρα υποστηρίζει την περαιτέρω εξτρεμιστική βία εν μέσω της μετάβασης της εξουσίας.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, ο Bowser, τόνισε ότι ανησυχεί για πιο βίαιους ανθρώπους που πιθανόν να έρθουν στην πόλη πριν από τα εγκαίνια, λέγοντας: “Αν φοβάμαι κάτι, είναι για τη δημοκρατία μας, επειδή έχουμε πολύ ακραίες φατρίες στη χώρα μας που είναι οπλισμένες και επικίνδυνες. “
“Ο Τραμπισμός δεν θα πεθάνει στις 20 Ιανουαρίου”, δήλωσε ο Μπόουζερ.

Σχετικές αναρτήσεις

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εκδήλωση για το Ραμαζάνι στη Φιλαδέλφεια – Αναφορές για θύματα

e-enimerosi