Κοινωνία Κόσμος

Νότια Καρολίνα: Το χρυσόψαρο – τέρας που δεν χωράει σε γυάλα

Αξιωματούχοι του πάρκου της κομητείας του Γκρίνβιλ στη Νότια Καρολίνα, των Ηνωμένων Πολιτειών, ανέφεραν την Δευτέρα ότι βρήκαν χρυσόψαρο 4 κιλών στη λίμνη Όουκ Γκρόουβ.

«Μήπως το έχασε κανείς;» ήταν το σχόλιο που συνόδευε την φωτογραφία με το χρυσόψαρο που ανήρτησε το Κέντρο Ψυχαγωγίας και Τουρισμού του Γρίνβιλ.

Το χρυσόψαρο επέπλεε στην επιφάνεια του νερού ύστερα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη τεχνική του ψαρέματος με ηλεκτρικό ρεύμα. Όπως εξήγησε ο Τάι Χουκ, μέλος του Κέντρο Ψυχαγωγίας και Τουρισμού του Γρίνβιλ, η συγκεριμένη τεχνική ψαρέματος αναισθητοποιεί τα ψάρια αλλά δεν τους προκαλεί βλάβη.

Παρά το γεγονός ότι το χρυσόψαρο δεν είναι ένα είδος που ζεί στις λίμνες της Νότιας Καρολίνας, εντούτοις επέστρεψε στη λίμνη επειδή δεν προκαλούσε προβλήματα στο οικοσύστημα, είπε ο Τάι Χουκ.

Σύμφωνα με το National Geographic, το μέγεθος ενός χρυσόψαρου εξαρτάται από το μέγεθος της γυάλας στην οποία ζεί. Ο Τάι Χουκ μιλώντας στο CNN, δήλωσε ότι τα χρυσόψαρα μπορούν να ζήσουν στo συγκεκριμένο περιβάλλον και πως το πρώην κατοικίδιο έφτασε τα 4 κιλά λόγω της πλούσιας τροφής που υπάρχει στη λίμνη.

«Πιστεύουμε ότι κάποιος πρέπει να το έριξε στη λίμνη επειδή δεν το ήθελε πια, αντί να το ρίξει στην τουαλέτα του σπιτιού του και να καταλήξει στον υπόνομο», είπε ο Τάι Χουκ.

Σύμφωνα με το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, το μεγαλύτερο χρυσόψαρο έχει βάρος 900 γραμμάρια και μήκος 48 εκατοστά.

Ωστόσο, ορισμένα χρυσόψαρα ενυδρείων αλλά και κάποια που βρέθηκαν στη φύση είχαν μεγαλύτερο βάρος.

Το 2019 ένας άνδρας ισχυρίστηκε ότι είχε πιάσει χρυσόψαρο 20 κιλών, αλλά ένας εκπρόσωπος του Τμήματος Ψαριών και Άγριας Ζωής του Κεντάκι είπε ότι πιθανότατα επρόκειτο γαι κυπρίνο.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εκδήλωση για το Ραμαζάνι στη Φιλαδέλφεια – Αναφορές για θύματα

e-enimerosi