Ειδήσεις και Νέα

Γερμανία: Η Μέρκελ θέλει να παρατείνει το κλείδωμα έως τις 15 Φεβρουαρίου

Αυτό προκύπτει από το σχέδιο ψηφίσματος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τη συνάντηση κορυφής για τον Κορωνοϊό με τους προέδρους των κρατιδίων.

Νέα μέτρα αναμένεται να τεθούν σε ισχύ στις 21 Ιανουαρίου.

Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Επιτρέπονται ιδιωτικές συναντήσεις με άτομα σε ένα νοικοκυριό συν ένα άλλο νοικοκυριό. Στο σχέδιο ψηφίσματος αναφέρεται ρητά ότι οι επαφές πρέπει να περιορίζονται σε όσο το δυνατόν λιγότερα νοικοκυριά. Αυτός είναι ήδη ο κανόνας σε άλλες χώρες.
  • Η χρήση καλυμμάτων στόματος και μύτης έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματική. Ωστόσο, πρέπει να γίνουν προσαρμογές εδώ. Πρέπει να υπάρχει υποχρέωση να φοράτε «ιατρικές μάσκες» στις δημόσιες συγκοινωνίες και στα καταστήματα. Αυτό σημαίνει χειρουργικές μάσκες και μάσκες FFP2. Οι καθημερινές μάσκες από ύφασμα δεν αρκούν πλέον.
  • Ο αριθμός των επιβατών στις τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες θα μειωθεί κατά το ένα τρίτο. Αυτό πρέπει να επιτευχθεί μέσω περισσότερης τηλεεργασίας και πρόσθετων μέσων μεταφοράς.
  • “Η λειτουργία των εγκαταστάσεων παιδικής μέριμνας και των σχολείων είναι ύψιστης σημασίας”. Η επείγουσα περίθαλψη πρέπει να συνεχίσει να είναι εγγυημένη, αλλά οι κανονικές σχολικές λειτουργίες δεν θα πρέπει να είναι δυνατές έως τις 15 Φεβρουαρίου.
  • Στα γηροκομεία, πρέπει να ληφθούν περαιτέρω μέτρα για να διασφαλιστεί η προστασία των ηλικιωμένων.
  • Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να υποχρεώσει τις εταιρείες να προσφέρουν εργασία από το σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο. Το σχέδιο ψηφίσματος αναφέρει ότι το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εργασίας θα εκδώσει διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο οι εργοδότες “πρέπει να επιτρέπουν στους εργαζομένους να εργάζονται από το σπίτι όπου είναι δυνατόν”
  • Αναφέρεται επίσης ότι σε πόλεις που δεν μπορούν να πέσουν κάτω από τη συχνότητα των 50 έως τις 15 Φεβρουαρίου, οι ομοσπονδιακές πολιτείες μπορούν να περιορίσουν το εύρος κίνησης. Μέχρι στιγμής αυτό συνέβη σε πόλεις με συχνότητα άνω των 200. Υπάρχει ακτίνα κίνησης 15 χλμ γύρω από τον τόπο κατοικίας.
FFP2

Εν το μεταξύ η Ομοσπονδιακή Ένωση Γερμανών Φαρμακοποιών (ABDA) προειδοποιεί για σημαντικά αυξανόμενες τιμές για τις μάσκες FFP2, εάν οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις αποφασίσουν για μια εθνική υποχρέωση να φορούν τέτοιες μάσκες. “Μια πιθανή απαίτηση μάσκας FFP2 για όλους τους Γερμανούς πολίτες θα σήμαινε μια ισχυρή αύξηση της ζήτησης, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές στην αγορά”, δήλωσε ο πρόεδρος της ABDA Gabriele Regina Overwiening, “Rheinische Post”.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το σχέδιο ψηφίσματος εδώ.

Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi