Ειδήσεις και Νέα

Μέρκελ: Το κλείδωμα θα επεκταθεί έως τις 14 Φεβρουαρίου. Απαιτήσεις αυστηρότερης μάσκας στις μεταφορές. Οι εργοδότες πρέπει να επιτρέψουν την τηλεεργασία στο σπίτι έως τις 15 Μαρτίου.

Τα μέτρα κατά του κορωνοϊού που είχαν συμφωνηθεί προηγουμένως μεταξύ των ομοσπονδιακών και κρατικών κυβερνήσεων θα αρχίσουν να παρατείνονται έως τις 14 Φεβρουαρίου, οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις έχουν προσαρμοστεί λεπτομερώς σύμφωνα με:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Επιπλέον, οι συναντήσεις εκτός του νοικοκυριού σας επιτρέπονται μόνο με ένα άλλο άτομο. Συνιστάται να διατηρείτε τον αριθμό των νοικοκυριών που συμμετέχουν όσο το δυνατόν πιο σταθερός και μικρότερος.

  FFP2

ΜΑΣΚΕΣ: Καλύτερες προστατευτικές μάσκες πρέπει να είναι υποχρεωτικές στις δημόσιες συγκοινωνίες και στα καταστήματα. Αυτές μπορεί να είναι χειρουργικές μάσκες, μάσκες FFP2 ή μάσκες KN95, οι οποίες έχουν συγκρίσιμο πρότυπο. Οι καθημερινές μάσκες από ύφασμα δεν αρκούν πλέον.

Σχολεία και τα παιδικά κέντρα μέριμνας: Τα κέντρα παιδικής μέριμνας και τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου ή η υποχρεωτική παρακολούθηση θα διακοπεί.

Κέντρα υγείας και ιατρεία: Το προσωπικό πρέπει να φορά μάσκα FFP2 όταν έρχονται σε επαφή με τους κατοίκους. Οι στρατιώτες και οι εθελοντές του στρατού πρέπει να μπουν, ώστε οι επισκέπτες και το προσωπικό να μπορούν να κάνουν γρήγορες δοκιμές αρκετές φορές την εβδομάδα. Θα πρέπει επίσης να υπάρχουν αρκετές δοκιμές σε εγκαταστάσεις για άτομα με αναπηρία.

Λατρευτικοί χώροι: Οι υπηρεσίες λατρείας επιτρέπονται εάν διατηρείται η ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρων. Απαιτείται μάσκα με υψηλότερο επίπεδο προστασίας, απαγορεύεται το τραγούδι. Οι συναντήσεις με περισσότερους από δέκα συμμετέχοντες πρέπει γενικά να αναφέρονται στο ρυθμιστικό γραφείο τουλάχιστον δύο εργάσιμες ημέρες νωρίτερα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΤΗΛΕΕΡΓΑΣΙΑ: Οι εργοδότες πρέπει να επιτρέπουν την εργασία στο σπίτι όπου είναι δυνατόν. Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εργασίας θα εκδώσει αντίστοιχο διάταγμα για περιορισμένη περίοδο έως τις 15 Μαρτίου.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ: Όποιος αγοράζει «συγκεκριμένα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία» θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να τα αφαιρέσει πλήρως από το φόρο κατά το έτος αγοράς – με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου. Πρόκειται για “υλικό και λογισμικό υπολογιστή για εισαγωγή και επεξεργασία δεδομένων”.

HOTSPOTS: Σε χώρες και περιοχές όπου ένας ιδιαίτερα υψηλός αριθμός ατόμων έχει μολυνθεί σε σχέση με τον αριθμό των κατοίκων, πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή αυστηρότερα μέτρα εάν είναι απαραίτητο. Εκεί, επίσης, πρέπει να υπάρχει μια ρεαλιστική πιθανότητα επίτευξης του στόχου των 50 νέων λοιμώξεων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών (επίπτωση 7 ημερών) έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ: Όλοι οι κάτοικοι των γηροκομείων που το θέλουν θα πρέπει να εμβολιαστούν το αργότερο έως τα μέσα Φεβρουαρίου. Σχεδόν οι μισοί έχουν ήδη εμβολιαστεί σύμφωνα με την απόφαση. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να προσπαθήσει να δώσει στις ομοσπονδιακές πολιτείες αξιόπιστους χρόνους παράδοσης εμβολίων για τις επόμενες έξι εβδομάδες.

ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΙΩΝ: Σύμφωνα με έναν κανονισμό που ισχύει από την Τρίτη, οι κυκλοφορούντες παραλλαγές του κοροναϊού πρέπει να εξεταστούν πιο προσεκτικά για τον ακριβή τύπο ιού (αλληλούχιση). Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να παρουσιάσει τα πρώτα αποτελέσματα μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου. Το ιστορικό είναι φόβοι για την εξάπλωση νέων παραλλαγών ιών, όπως στη Μεγάλη Βρετανία ή την Ιρλανδία, οι οποίες θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο μεταδοτικές.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: Οι μαθητές πρέπει να προσληφθούν και να εκπαιδευτούν για να παρακολουθήσουν επαφές στα τμήματα υγείας για το εξάμηνο από τα μέσα Φεβρουαρίου έως τα μέσα Απριλίου. Ο στόχος είναι να διασφαλιστεί η παρακολούθηση επαφών τουλάχιστον έως και την επίπτωση των 50.

CORONA-AID: Η πρόσβαση στην κρατική υποστήριξη για εταιρείες και αυτοαπασχολούμενους πρέπει να γίνει ευκολότερη και η ενίσχυση πρέπει να επεκταθεί. Η υποχρέωση υποβολής αφερεγγυότητας θα ανασταλεί έως το τέλος Απριλίου για εταιρείες που δικαιούνται πληρωμές συνδρομής και έχουν υποβάλει πολλά υποσχόμενη αίτηση εγκαίρως.

ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ: Οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις θέλουν να αναπτύξουν μια ιδέα για μια «ασφαλή και δίκαιη στρατηγική ανοίγματος» έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ: Το λιανικό εμπόριο θα παραμείνει κλειστό. Εξαιρέσεις ισχύουν για καταστήματα που καλύπτουν καθημερινές ανάγκες. Τα κομμωτήρια, τα μασάζ και τα στούντιο καλλυντικών είναι επίσης κλειστά. Η κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους παραμένει απαγορευμένη.

Σχετικές αναρτήσεις

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία.

e-enimerosi

Με δικό της ψηφοδέλτιο η “Επιτροπή για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο”.

e-enimerosi

Βρετανία: Έκλεισε προσωρινά το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ λόγω ύποπτου αντικειμένου σε αεροπλάνο.

e-enimerosi