Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Live NASA: Το SpaceX πρόκειται να πραγματοποιήσει την τελική δοκιμή του Starship SN9 πριν από την 1η κυκλοφορία

Το SpaceX ετοιμάζεται να δοκιμάσει το ένατο πρωτότυπο του μεγάλου, λαμπερού πυραύλου του, Starship SN9 Τετάρτη (20 Ιανουαρίου), φωτίζοντας τους κινητήρες του για ό, τι θα έπρεπε να είναι η τελευταία φορά πριν από την εναρκτήρια πτήση του. Το τεστ αναμένεται πριν από τις 5 μ.μ. τοπική ώρα.

Ο πύραυλος δεν θα πάει πουθενά κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμής “στατικής φωτιάς”. (Ή, τουλάχιστον, δεν θα έπρεπε.) Αλλά αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, αυτή η δοκιμή θα πρέπει να ανοίξει τον δρόμο για μια εκτόξευση στο εγγύς μέλλον, αν και το SpaceX δεν έχει ορίσει ημερομηνία. Η NASA Spaceflight μεταδίδει ζωντανά τη δοκιμή από την τοποθεσία Boca Chica του Τέξας, όπου η SpaceX κατασκευάζει και δοκιμάζει το Starships της.

 Δείτε εδώ:

Αυτή θα είναι η δεύτερη δοκιμή στατικής πυρκαγιάς του SN9, μετά την ολοκλήρωση των τριών δοκιμών στις 13 Ιανουαρίου, με τους κινητήρες να μην ενεργοποιούνται για όλη την προβλεπόμενη διάρκεια, όπως ανέφερε η NASA Spaceflight. Από τότε, η εταιρεία άλλαξε τους κινητήρες που χρησιμοποιήθηκαν στις προηγούμενες δοκιμές.

Starship: Αυτό είναι το διαστημόπλοιο της SpaceX για τον αποικισμό του Άρη

Το Starship είναι το φεγγάρι του SpaceX κυριολεκτικά. Θα μπορούσε μια μέρα να προσγειώσει μεγάλες ομάδες ανθρώπων στο φεγγάρι ή στον Άρη. Έχει επίσης πουλήσει εισιτήρια για επιβίβαση σε ένα μελλοντικό Starship για τροχιά γύρω από το φεγγάρι. Για να κάνουμε όλα όσα θα απαιτήσουν έναν πολύ μεγαλύτερο “Super Heavy” ενισχυτικό πύραυλο για να ανεβάσουν το Starship στο διάστημα και αυτός ο πύραυλος δεν έχει κατασκευαστεί ακόμη.

Προς το παρόν, το SpaceX επικεντρώνεται στην ανάπτυξη του ίδιου του οχήματος Starship. Το τελευταίο πρωτότυπο, SN8, έδειξε εντυπωσιακές δυνατότητες κατά τη δοκιμαστική πτήση του Δεκεμβρίου 2020. Αυτή η δοκιμή έβλεπε το SN8 να φτάνει στο ύψος του κρουαζιερόπλοιου και να κάνει μια ελεγχόμενη προσέγγιση στον τόπο προσγείωσης. Η SpaceX δεν έχει πει ποιοι είναι οι στόχοι της για την επόμενη κυκλοφορία, αν και μια επιτυχημένη προσγείωση του μαμούθ οχήματος θα μπορούσε να είναι στο μενού.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Οι δορυφόροι της Κίνας, Tiandu-1 και 2 δοκιμάζουν σεληνιακές επικοινωνίες και τεχνολογία πλοήγησης.

e-enimerosi

Ταξιδεύοντας στην εκπαίδευση του μέλλοντος.

e-enimerosi

Ζωντανά η έκλειψη Ηλίου.

e-enimerosi