Ειδήσεις και Νέα

Γερμανία: Νέες ρυθμίσεις για την είσοδο στη χώρα

Το Robert Koch Institut θα χωρίζει πλέον τις χώρες σε τρεις κατηγορίες

Α. Χώρες με απλό ρίσκο 

Είναι χώρες ή περιοχές με άνω των 50 νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους το 7ήμερο. Στην κατηγορία αυτή είναι όλες οι χώρες της Ευρώπης

Εκτός Ελλάδας, Φινλανδίας, Νορβηγίας, Αυστρίας και Δανίας. Στις συγκεκριμένες χώρες θεωρούνται “επικίνδυνες” μόνο συγκεκριμένες περιοχές (Στην Ελλάδα είναι οι περιφέρειες της Θράκης, Μακεδονίας και Θεσσαλίας).

Β. Χώρες με ιδιαίτερο ρίσκο 

Είναι οι χώρες με πάνω από 200 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους το 7ήμερο. Στην κατηγορία αυτή θα ανήκουν από αύριο :

Τσεχία, Πορτογαλία, Ισπανία, Αίγυπτος, ΗΠΑ, Αλβανία, Ανδόρα, Βολιβία, Βοζνία Ερζεγοβίνη, Εσθονία, Ιράν, Ισραήλ, Κολομβία, Κόσοβο, Λετονία, Λίβανο, Λιθουανία, Μεξικό, Μαυροβούνιο, Παναμάς, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία, Σλοβενία, Μεξικό, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Παλαιστίνη

Γ. Περιοχές όπου έχει καταγραφεί η μετάλλαξη του ιού 

Οι χώρες αυτές είναι: Μεγάλη Βρετανία, Ιρλανδία, Νίτια Αφρική και Βραζιλία

Τεστ πριν την είσοδο στη χώρα

Από τις περιοχές με “απλό ρίσκο” θα πρέπει οι ταξιδιώτες  να υποβληθούν σε τεστ το αργότερο 48 ώρες μετά την εισοδό τους στη Γερμανία και να μπουν σε 10ήμερη καραντίνα (μπορεί να διακοπεί η καραντίνα αν μετά την 5η μέρα ο ταξιδιωτης υποβληθεί σε τεστ και το αποτέλεσμά του είναι αρνητικό)

Αντίθετα σε περιοχές υψηλού κινδύνου το τεστ πρέπει να έχει διενεργηθεί 48 ώρες πριν την είσοδο στη χώρα.

Πηγή: Robert Koch Institut

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi