Ειδήσεις και Νέα

Η Astra-Zeneca θέλει να παραδώσει περισσότερα εμβόλια και να δημοσιεύσει το συμβόλαιο.

Στη διαμάχη μεταξύ Astra-Zeneca και ΕΕ, τα μέτωπα χαλάρωσαν την Πέμπτη. Καθώς η FAZ έμαθε από τους κύκλους της ΕΕ, ότι ο προϊστάμενος της Astra Zeneca Pascal Soriot συμφώνησε σε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των κρατών μελών την Τετάρτη το απόγευμα ότι θα πρέπει να δημοσιευτεί η σύμβαση προμήθειας και από τις δύο πλευρές. Οι εσωτερικοί δικηγόροι της Astra-Zeneca επεξεργάζονται επί του παρόντος μια πρόταση σχετικά με το ποια ευαίσθητα μέρη της σύμβασης πρέπει να μαυριστούν. Αυτές οι προτάσεις θα πρέπει στη συνέχεια να συντονιστούν με την Επιτροπή της ΕΕ. Ο στόχος είναι να δημοσιευτεί αυτήν την Παρασκευή, όπως ειπώθηκε στις Βρυξέλλες.

Στο θέμα αυτό, ο Soriot είχε υποσχεθεί ότι η εταιρεία του θα παραδώσει περισσότερες δόσεις εμβολίων στην ΕΕ τον Φεβρουάριο από ό, τι ανακοίνωσε. Αρχικά υπήρχε όγκος 80 εκατομμυρίων κουτιών για το πρώτο τρίμηνο, το Σαββατοκύριακο η εταιρεία μείωσε το ποσό στα 31 εκατομμύρια. «Δεν είναι πιθανό να καταλήξουμε με 80 εκατομμύρια. Αλλά θα πρέπει να είναι σημαντικά περισσότερο από 31 », είπε.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της ΕΕ, ο Soriot δεν επέμεινε πλέον στη δήλωσή του που έγινε σε συνέντευξή του ότι η σύμβαση δεν περιείχε συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με το ποσό που ο κατασκευαστής έπρεπε να παραδώσει στην ΕΕ και πότε. Ο Soriot δεν επανέλαβε τη δήλωση της συνέντευξής του ότι η Astra-Zeneca δεσμεύτηκε μόνο στη σύμβαση για την «καλύτερη δυνατή» παραγωγή, αλλά όχι σε συγκεκριμένες ποσότητες παράδοσης.

Stiko: Εμβόλιο μόνο για παιδιά 18 έως 64 ετών

Η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδη χαρακτήρισε αυτές τις δηλώσεις «ούτε αληθινές ούτε αποδεκτές». Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος προσπαθούσε σαφώς να αποδυναμώσει την αντιπαράθεση που είχε προκύψει λόγω της συνέντευξής του. Σε αντίθεση με το αρχικά προγραμματισμό, εκπροσώπησε την εταιρεία προσωπικά και δεν έστειλε εκπροσώπους. “Η ΕΕ το έχει αναγνωρίσει αυτό, ειδικά από τότε που έφυγε από την Αυστραλία, όπου ήταν τέσσερις το πρωί”, ανέφερε. Η Astra-Zeneca δεν έχει σχολιάσει ακόμη τις πληροφορίες κατόπιν αιτήματος της FAZ.

Αναμένεται ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων EMA θα εγκρίνει μόνο το εμβόλιο από την Astra-Zeneca για την ηλικιακή ομάδα κάτω των 64 ετών την Παρασκευή, τη σαφή δήλωση της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών στο Robert Koch Institute (Stiko) σχετικά με την αξιολόγηση του τα εμβόλια κάνουν κάποιον να καθίσει και να προσέξει. 

“Με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα, το εμβόλιο Covid-19 AstraZeneca συνιστάται μόνο για άτομα ηλικίας 18 έως 64 ετών”, λέει ο Stiko. Δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την αξιολόγηση της επίδρασης του εμβολιασμού σε ηλικιωμένους. Εκτός από αυτόν τον περιορισμό, ο Stiko θεωρεί ότι το εμβόλιο με βάση τον φορέα είναι εξίσου κατάλληλο.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία.

e-enimerosi

Με δικό της ψηφοδέλτιο η “Επιτροπή για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο”.

e-enimerosi

Βρετανία: Έκλεισε προσωρινά το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ λόγω ύποπτου αντικειμένου σε αεροπλάνο.

e-enimerosi