Ειδήσεις και Νέα

Reuters: Η Γερμανία έχει ήδη παραγγείλει εμβόλια για το 2022, λέει ο υπουργός

Η Γερμανία παραγγέλλει εμβόλια για το 2022 σε περίπτωση που απαιτούνται κανονικές ή συμπληρωματικές δόσεις για να διατηρηθεί η ανοσία από παραλλαγές του COVID-19, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Jens Spahn το Σάββατο, εν μέσω αυξανόμενης απογοήτευσης στην Ευρώπη με τον αργό ρυθμό εμβολιασμού.

Μιλώντας σε ένα διαδικτυακό συνέδριο εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, ο Spahn υπερασπίστηκε την πρόοδο που σημειώθηκε στην προμήθεια και τη χορήγηση εμβολίων, λέγοντας ότι 2,3 εκατομμύρια από τα 83 εκατομμύρια άτομα της Γερμανίας είχαν ήδη λάβει δόση.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αντιμετώπισαν επικρίσεις σχετικά με τα εμπόδια προσφοράς και παραγωγής, καθώς οι κατασκευαστές εμβολίων AstraZeneca, Pfizer και Moderna έχουν ανακοινώσει όλες περικοπές στον όγκο παράδοσης, όπως αναμενόταν να αυξήσουν την παραγωγή.

Η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, έχει πληγεί από ένα δεύτερο κλείδωμα που καθιερώθηκε τον Νοέμβριο και πολλοί στο ευρύ κοινό εξετάζουν με ζήλο τον ταχύτερο ρυθμό εμβολιασμού στη Βρετανία, το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Τώρα παραγγέλνουμε άλλα εμβόλια για το 2022, για να έχουμε τουλάχιστον κάποια στο χέρι», δήλωσε ο Spahn. «Κανείς δεν ξέρει αν θα χρειαστούμε ενίσχυση … Με τις δυνατότητες παραγωγής τώρα να επεκταθούν, θα παραγγείλουμε εμβόλια ως προφύλαξη. Αν δεν τα χρειαζόμαστε, καλό, αλλά αν το κάνουμε τότε θα είναι διαθέσιμα. “

Ορισμένοι από τους ισχυρούς περιφερειακούς πρωθυπουργούς της Γερμανίας εντάχθηκαν στη φήμη της κριτικής της ομοσπονδιακής κυβέρνησης το Σάββατο, πριν από τη συνάντηση της Δευτέρας μιας νέας ειδικής ομάδας εμβολιασμού που θα φέρει εθνικούς και περιφερειακούς παίκτες στο ίδιο τραπέζι με φαρμακευτικές εταιρείες και εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Markus Soeder, πρότεινε νέους κανόνες που επιτρέπουν στο κράτος να έχει περισσότερες δυνατότητες για την παροχή εμβολίων σε όσους τα χρειάζονται περισσότερο.

«Χρειαζόμαστε μια επείγουσα οικονομία εμβολίων στην οποία το κράτος θέτει σαφείς κανόνες», είπε στην εφημερίδα Die Welt, ζητώντας από τις αρχές να εξετάσουν το ενδεχόμενο έγκρισης κινεζικών και ρωσικών εμβολίων για χρήση στην Ευρώπη.

Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία.

e-enimerosi

Με δικό της ψηφοδέλτιο η “Επιτροπή για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο”.

e-enimerosi

Βρετανία: Έκλεισε προσωρινά το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ λόγω ύποπτου αντικειμένου σε αεροπλάνο.

e-enimerosi