Κοινωνία Κόσμος

Η Μέρκελ εμμένει στην προσφορά εμβολιασμού μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Müller: Παραμένει “δύσκολο” το πρώτο τρίμηνο

Αυτά ήταν τα αποτελέσματα της σημερινής συνόδου κορυφής εμβολιασμού μεταξύ της Καγκελάριου, των Πρωθυπουργών και των φαρμακοβιομήχανων. 

Πρόκειται για ποσότητες παράδοσης, παραγωγικές ικανότητες, διανομή και προτεραιότητες. Η διάσκεψη κορυφής για τον εμβολιασμό στην Ομοσπονδιακή Καγκελαρία θα πρέπει να μεταφέρει την εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κοροναϊού στη Γερμανία σε πιο ήρεμα νερά. Για το σκοπό αυτό, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, οι πρωθυπουργοί των ομοσπονδιακών κρατών και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της φαρμακευτικής βιομηχανίας συγκεντρώθηκαν σήμερα το απόγευμα. Οι προσδοκίες εκ των προτέρων αποδείχθηκαν υπερβολικές.

Κατέστη σαφές ότι η κατάσταση του εμβολιασμού δεν θα βελτιωθεί βραχυπρόθεσμα. Σύμφωνα με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, μπορεί να παραμείνει σε όλους τους πολίτες ο εμβολιασμός μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, επειδή οι ποσότητες των εμβολίων θα αυξηθούν σημαντικά από το δεύτερο τρίμηνο και μετά. Εάν δύο ακόμη κατασκευαστές λάβουν εγκρίσεις για τα εμβόλια, αυτό θα βελτιώσει την κατάσταση. Οι κατασκευαστές αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις κυρίως λόγω έλλειψης πρώτων υλών. Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκος Σόντερ (CSU) ζήτησε εκ νέου την υπομονή του πληθυσμού. Οι επόμενοι έξι μήνες θα είναι «μια άλλη πραγματική πρόκληση για την υπομονή των ανθρώπων». 

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εκδήλωση για το Ραμαζάνι στη Φιλαδέλφεια – Αναφορές για θύματα

e-enimerosi