Άμυνα

Απολαύστε την πρώτη πτήση των Rafale πάνω από το Αιγαίο [Εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο]

Στους ελληνικούς ουρανούς αυτές τις μέρες διεξάγονται εναέριες μάχες μεικτών σχηματισμών από γαλλικά Rafale και ελληνικά F-16 και Mirage 2000-5, ενώ σκοπός της «ΣΚΥΡΟΣ 2021» είναι η εξάσκηση του προσωπικού στην εκτέλεση σύνθετων αεροναυτικών επιχειρήσεων, που θα διεξαχθούν ημέρα και νύχτα σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, τα αεροσκάφη Rafale που σύντομα θα αποκτηθούν από την ελληνική πολεμική αεροπορία, απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Τανάγρας και εκτέλεσαν μαζί με ελληνικά F-16  και Mirage 2000 σύνθετες αεροπορικές ασκήσεις σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών.

Στο πλαίσιο της αεροπορικής άσκησης, τα  ελληνικά μαχητικά Mirage-2000 και τα γαλλικά Rafale ανεφοδιάστηκαν εν πτήσει από γαλλικό αεροσκάφος εναερίου ανεφοδιασμού Airbus A-330TTστα 24.000 πόδια πάνω από τη Ζάκυνθο.

Εκτελέστηκαν ασκήσεις «dogfight» με μάχες αέρος-αέρος, αλλά και προστασίας όσο και προσβολής ναυτικών και επίγειων στόχων. Επιπλέον, οι Έλληνες ιπτάμενοι πήραν την πρώτη εικόνα για το πώς λειτουργεί το ενεργητικό radar Aesa, το σύστημα αυτοπροστασίας Spectra, οι αισθητήρες των Rafale και φυσικά η δυνατότητα στοχοποίησης με πυραύλους Mica και Meteor.

Στην άσκηση συμμετείχαν ακόμη το Πολεμικό Ναυτικό με μονάδες επιφανείας, καθώς και η Γαλλική Πολεμική Αεροπορία με τέσσερα αεροσκάφη RAFALE, δύο μεταγωγικά A400M Atlas και ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού Α330 MRTT.

Ραφαλε

Ραφαλε

Ραφαλε

Ραφαλε

Ραφαλε

Ραφαλε Ραφαλε Ραφαλε

Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Δένδιας: «Η Ελλάδα θα αποκτήσει σύντομα αντιπυραυλικό-αντιdrone θόλο».

Iron Dome και μάλιστα προχθές γιατί η Ελλάδα είναι επίσημα… γυμνή!!!

e-enimerosi

”Το Ν.Δελχί τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας-Η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο”!

e-enimerosi