Ειδήσεις και Νέα

Γερμανία: Συμβούλιο Δεοντολογίας: κατά της άρσης των περιορισμών μόνο για εμβολιασμένα άτομα

Πρέπει ο εμβολιασμός κατά του Covid-19 να οδηγήσει σε ειδικούς κανόνες για εμβολιασμένα άτομα; Μπορούν να ταξιδέψουν, να πάνε σε συναυλίες ή να πάνε στο γήπεδο νωρίτερα από άλλους; Το Γερμανικό Συμβούλιο Δεοντολογίας έχει ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα.

 Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε μέχρι τώρα απορρίψει τέτοιες απόπειρες επειδή δεν θέλει μια κοινωνία δύο κατηγοριών. Το Συμβούλιο Δεοντολογίας επίσης δεν βλέπει επί του παρόντος καμία δυνατότητα απόσυρσης των κρατικών περιορισμών στην ελευθερία των εμβολιασμένων ατόμων. Πριν από αυτό, πρέπει να διασφαλιστεί ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί δεν μπορούν πλέον να μολύνουν άλλους, είπε σε μια πρόσφατα δημοσιευμένη σύσταση. Αυτό δεν ισχύει επί του παρόντος.  

Ακόμη και εμβολιασμένα άτομα που δεν είναι πλέον μολυσματικά, μπορούν, σύμφωνα με τους ηθικούς κανόνες, να αναμένεται να λάβουν απλά προληπτικά μέτρα όπως κανόνες απόστασης ή να φορούν μάσκα. “Λόγω του κινδύνου ότι η πρακτική εκτελεστότητα και αποδοχή αυτών των κανόνων θα ισχύει μέσω εξαιρέσεων για εμβολιασμένα άτομα, θα πρέπει να αρθούν για όλα τα άτομα ταυτόχρονα”, συνιστά η επιτροπή.

Όταν ρωτήθηκε αν πρέπει να μιλήσουμε για “προνόμια” για εμβολιασμένα άτομα, η πρόεδρος Alena Buyx είπε κατά την παρουσίαση της σύστασης: “Θα ήμουν ευχαριστημένη εάν ο όρος δεν χρησιμοποιείται πλέον.” Είναι ανακριβής και επιδεινώνει άσκοπα τη δημόσια συζήτηση.

Οι εκτεταμένοι περιορισμοί στην κοινωνική και οικονομική ζωή δικαιολογούνται μόνο εφόσον η περίθαλψη σοβαρών ασθενών Covid 19 ασθενών απειλεί να επιβαρύνει σοβαρά το σύστημα υγείας. “Στο βαθμό στον οποίο αυτός ο κίνδυνος μπορεί να μειωθεί επιτυχώς, πρέπει να αποσυρθούν για όλους τα μέτρα για την καταπολέμηση πανδημιών που συνεπάγονται σοβαρές καταπατήσεις των θεμελιωδών δικαιωμάτων”, δήλωσε το Συμβούλιο Δεοντολογίας.

Τα μέτρα απομόνωσης στην περίθαλψη, τους ηλικιωμένους, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τις εγκαταστάσεις φιλοξενίας πρέπει να αρθούν το συντομότερο δυνατό για τους εμβολιασμένους ανθρώπους καθώς προχωρά το πρόγραμμα εμβολιασμού, προτείνουν οι κάποιοι άλλοι.

Όταν ρωτήθηκε εάν οι ιδιωτικοί πάροχοι επιτρέπεται μόνο να επιτρέπουν στους εμβολιασμένους ανθρώπους πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες, το Συμβούλιο Δεοντολογίας αναφέρεται στην ελευθερία σύμβασης που έχουν συνήθως οι ιδιωτικοί πάροχοι. Όσον αφορά την «ίση συμμετοχή στη ζωή», το Συμβούλιο δεν πιστεύει ότι πρέπει να υπάρξει άνιση μεταχείριση. Εάν, για παράδειγμα, μετά από γενικό άνοιγμα των αιθουσών συναυλιών, ένας διοργανωτής πρέπει να αποφασίσει να επιτρέψει την πρόσβαση μόνο σε εμβολιασμένα άτομα, αυτό θα ήταν απολύτως δυνατό. “Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ανάγκη εμβολιασμού.”, δήλωσε ο Buyx. Σε τελική ανάλυση, θα ήταν πιθανό να προσφέρουμε δοκιμές ως εναλλακτική λύση. Το συμβούλιο απέρριψε την έγκαιρη πρόσβαση στον εμβολιασμό για επαγγελματίες αθλητές που συμμετέχουν σε διεθνείς αγώνες.

Το Συμβούλιο Δεοντολογίας είναι ένα όργανο που στοχεύει στην παροχή καθοδήγησης για την πολιτική και την κοινωνία με τις απόψεις του. Τα μέλη του διορίζονται από τον Πρόεδρο της βουλής.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi