Ειδήσεις και Νέα

Οριστικό: Ούτε στην Ελλάδα θα κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca οι άνω των 65 – 12 Φεβρουαρίου ξεκινά ο εμβολιασμός για τις ηλικίες 60 με 64

«Μπλόκο» στο εμβόλιο της AstraZeneca για τους πολίτες άνω των 65 ετών αποφάσισε επισήμως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού της χώρας μας, ακολουθώντας το παράδειγμα της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Πολωνίας, της Σουηδίας, της Ιταλίας και του Βελγίου.

Στις 12 Φεβρουαρίου ξεκινά ο εμβολιασμός 60 με 64 ετών περίπου 400.000 δόσεις σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμού.

Η απόφαση της επιτροπής εμβολιασμών του Υπουργείου Υγείας είναι το εμβόλιο της AstraZeneca να χορηγηθεί και στη χώρα μας, σε ηλικίες κάτω των 65 ετών δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ιωάννα Παυλοπούλου, καθηγήτρια παιδιατρικής, λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής εμβολιασμών.

Η κα Παυλοπούλου τόνισε ότι το εν λόγω εμβόλιο είναι πολύ καλό και έχει εξαιρετική αποτελεσματικότητα, η οποία μάλιστα προσεγγίζει το 100%, όσον αφορά την πρόληψη της νόσου και της νοσηλείας.

Παράλληλα ανέφερε ότι και η μια ακόμη δόση από μόνη της δίνει υψηλή αποτελεσματικότητα και προλαμβάνει σε ένα ποσοστό και την πορεία του ιού, συμβάλλοντας έτσι και στη μείωση της μετάδοσης.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi

Το Ισραήλ επιτίθεται στο Ιράν.

Χρήστος Μουρτζούκος

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία.

e-enimerosi