Κοινωνία Κόσμος

Ο γιατρός του Nawalny “ξαφνικά πέθανε”

Ένας Ρώσος γιατρός που θεράπευσε τον Alexei Navalny αμέσως μετά την επίθεση με δηλητήριο τον περασμένο Αύγουστο πέθανε σε ηλικία 56 ετών. Ο αναπληρωτής επικεφαλής γιατρός αναισθησιολογίας και ανάνηψης, Σεργκέι Μαξιμιτσίν, “πέθανε ξαφνικά”, δήλωσε η κλινική στην πόλη Ομσκ της Σιβηρίας. Ο Maksimishin εργάστηκε στο νοσοκομείο για 28 χρόνια. Η κλινική δεν ανέφερε αιτία θανάτου. Τα ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο Maksimishin υπέστη καρδιακή ανακοπή.

Ο υπάλληλος του Navalny, Leonid Volkov, δήλωσε στο αμερικανικό κανάλι ειδήσεων CNN ότι ο γιατρός ήταν υπεύθυνος για τη θεραπεία του Alexei Navalny για δύο ημέρες πριν μεταφερθεί στη Γερμανία. “Ήξερε περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο για την κατάσταση του Αλεξέι.”

Τον Νοέμβριο, ο επικεφαλής ιατρός στην ίδια κλινική, ο οποίος είχε επικριθεί για τη θεραπεία του Nawalny, προήχθη σε υπουργό Υγείας της περιοχής. Ο Alexander Murachowski πιστοποίησε μόνο τον Navalny με μεταβολική διαταραχή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του, δεν υπήρχαν ενδείξεις δηλητηρίασης. Ο Ναβάλι τον κατηγόρησε για «παραποίηση» της διάγνωσης.

Ο Ρώσος ηγέτης της αντιπολίτευσης κατέρρευσε κατά τη διάρκεια πτήσης στις 20 Αυγούστου. Μετά από μια στάση, ο 44χρονος ήρθε στο νοσοκομείο του Ομσκ. Στις 22 Αυγούστου, ο Ναβάλι μεταφέρθηκε στο Βερολίνο και υποβλήθηκε σε θεραπεία για εβδομάδες στο Charité. Σύμφωνα με μελέτες πολλών εργαστηρίων, δηλητηριάστηκε από τον πράκτορα Novichok. Η Ρωσία, από την άλλη πλευρά, ισχυρίζεται ότι ο Ναβάλι δεν δηλητηριάστηκε και επομένως δεν ξεκινά καμία έρευνα.

Ο ίδιος ο Ναβάλι συνελήφθη στη Μόσχα κατά την επιστροφή του και καταδικάστηκε σε αρκετά χρόνια φυλάκιση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για φερόμενη παραβίαση των όρων δοκιμασίας σε προηγούμενη ποινική υπόθεση για απάτη και υπεξαίρεση χρημάτων ενώ ήταν στη Γερμανία. 

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εκδήλωση για το Ραμαζάνι στη Φιλαδέλφεια – Αναφορές για θύματα

e-enimerosi