Ειδήσεις και Νέα

Γερμανία: Πως πρέπει να επεκταθεί ξανά το κλείδωμα, και ποια τα πιθανά μέτρα χαλάρωσης

Το κλείδωμα πρέπει να χαλαρώσει ως εξής: Να επιτρέπεται σε καταστήματα (εστιατόρια-καφέ κ.α) να ανοίξουν ξανά χωρίς επαφή με τους πελάτες (π.χ επιτρέπεται στα εστιατόρια να προσφέρουν υπηρεσία παραλαβής). Να επιτρέπονται εκδρομές στη φύση και πάλι, κομμωτήρια και σαλόνια ομορφιάς να επιτρέπεται να ανοίγουν υπό αυστηρούς όρους. Όμως: τα σχολεία θα παραμένουν κλειστά(;), και οι διεθνείς πτήσεις  να ακυρωθούν.

Σας υπενθυμίζουμε ότι αυτά είναι τα νέα, προσεκτικά χαλάρωση στο Ισραήλ μετά το τρίτο κλείδωμα. Αν και το 22% των Ισραηλινών έχουν ήδη λάβει τον δεύτερο εμβόλιο Biontech/Pfizer. Ωστόσο, ο αριθμός των λοιμώξεων και εκείνων των ασθενών εντατικής θεραπείας είναι ακόμη υψηλός.

Όσο σκληρό είναι για όλους μας, η χαλάρωση τώρα θα οδηγήσει σε ένα τρίτο κύμα και σίγουρα σε ακόμη υψηλότερα ποσοστά θανάτων.

Επειδή η βρετανική παραλλαγή ιού θα είναι η κυρίαρχη στη Γερμανία ίσως σε δύο εβδομάδες. Επί του παρόντος είναι υπεύθυνη για το 6% των νέων λοιμώξεων. Επομένως, περιμένετε τους αριθμούς να πέσουν πολύ κάτω από τα 50 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους σε επτά ημέρες, για να υπάρξει σημαντική χαλάρωση, φυσικά θα περιμένουμε να υπάρχει και η σχετική ανοσία απο τους εμβολιασμούς (πιθανόν απο Απρίλιο-Μάϊο).

Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Επομένως, την Τετάρτη, το κλείδωμα θα πρέπει σε μεγάλο βαθμό να παραταθεί κατά δύο εβδομάδες το λιγότερο. Τα κέντρα παιδικής μέριμνας και τα δημοτικά σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν υπό ορισμένες συνθήκες από τα μέσα Φεβρουαρίου (15.02.2021), συμπεριλαμβανομένης και της χρήσης των γρήγορων τέστ.

Οι πολίτες είναι στα όριά τους, εκατομμύρια παιδιά είναι με χωρίς καλή εκπαίδευση στο σπίτι, και κινδυνεύουν να χάσουν την κοινωνική επαφή και άλλο.

O Peter Altmaier δήλωσε “Εάν ανοίξουμε πολύ νωρίς, ενδέχεται να έχουμε ένα τρίτο κύμα και να έρθει το επόμενο κλείδωμα. Και αν το κάνουμε πολύ αργά, πολλές εταιρείες δεν θα αντέχουν πλέον. Αυτό είναι το μεγάλο δίλημμα. “

Κοντός ψαλμός αλληλούϊα λοιπόν, θα δούμε την Τετάρτη.

Οι γρήγορες δοκιμές για σχολεία και παιδικά κέντρα είναι μεγάλη ελπίδα για περισσότερη χαλάρωση
Ταχείες δοκιμές για τα σχολεία και τα παιδικά κέντρα είναι η μεγάλη ελπίδα για περισσότερη χαλάρωση ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: GETTY IMAGES / ISTOCKPHOTO, MONTAGE: TAGESSPIEGEL

 

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi