Κοινωνία Κόσμος

Ο Κουρτς είπε ότι θα εμβολιαστεί με το Sputnik V εάν…

Σεμπάστιαν Κουρτς: Θα εμβολιαστώ με το Sputnik V αν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Την ετοιμότητά του να λάβει το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, Sputnik V, εξέφρασε ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ο Αυστριακός Καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, δηλώνει έτοιμος να εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Ρωσίας κατά της COVID-19, Sputnik V ή το κινεζικό εμβόλιο, εάν εγκριθούν από την ΕΕ.

«Ναι είμαι έτοιμος να εμβολιαστώ, εάν τα εμβόλια της Ρωσίας και της Κίνας εγκριθούν στην Ευρώπη», επεσήμανε ο κ. Κουρτς σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.

Μάλιστα, ο Κουρτς υπογράμμισε πως η Αυστρία είναι έτοιμη να οργανώσει την παραγωγή των ρωσικών ή των κινεζικών εμβολίων, όπως και από οποιαδήποτε άλλη χώρα, αν θα λάβουν την έγκριση της ΕΕ.

Νωρίτερα, ξεκαθάρισε πως δεν πρέπει να υπάρχει «κανένα γεωπολιτικό ταμπού» για την έγκριση εμβολίων κατά της COVID-19, καθώς κάθε πρόσθετο εμβόλιο -δεδομένου ότι είναι αποτελεσματικό και εγκεκριμένο- είναι ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), βάζει μπρος τη διαδικασία έγκρισης του Sputnik V στην ΕΕ, ενώ μάλιστα η Ουγγαρία του Βίκτορ Όρμπαν ήταν η πρώτη από τις χώρες της ΕΕ που άρχισε να χρησιμοποιεί το ρωσικό εμβόλιο, ενώ η Σερβία ελπίζει να δημιουργήσει κοινή παραγωγή με τη Μόσχα για το Sputnik V.

Πηγή: Σπούτνικ

Σχετικές αναρτήσεις

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi