Αθλητισμός

Τσιτσιπάς: «Συνεχίζω με προσήλωση και ταπεινότητα»

«Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι θα κερδίσω Grand Slam κατευθείαν… έτσι (σ.σ. έκανε μια χειρονομία)», είπε όταν τον ρώτησε το SDNA για τις υψηλές προσδοκίες που έχει για εκείνον ο τενιστικός κόσμος. «Είμαι σίγουρος ότι αν ρωτήσουν και τους άλλους παίκτες, δεν υπάρχει ούτε ένας που πιστεύει πραγματικά ότι αυτό το τουρνουά θα το κατακτήσει σίγουρα. Όλοι βλέπουν κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, κάθε αγώνας σε φέρνει πιο κοντά. Πραγματικά αμφιβάλλω αν υπάρχουν παίκτες με την αυτοπεποίθηση να πουν ότι είναι εδώ για το κύπελλο. Πρέπει να είσαι σεμνός και ταπεινός σε κάθε αγώνα, δεν ξέρεις τι θα σου παρουσιαστεί, δεν είναι ποδόσφαιρο. Είναι ατομικό άθλημα και όσο πιο σεμνός και προσηλωμένος μείνεις, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες να τα πας καλύτερα. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου και με αυτή λειτουργώ σε όλη μου τη ζωή. Είναι πολύ σημαντικό να το κρατήσω αυτό, όλα τα υπόλοιπα δεν είναι μέρος του πραγματικού εαυτού μου».

Νιώθει, όμως, κάποιο βάρος; «Περιμένουν Grand Slam όχι μόνο από μένα, αλλά και από άλλους έξι Next Gen, ας τους πούμε, που δεν είναι πια. Όλοι αυτοί παλεύουν για τον ίδιο σκοπό. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει. Αυτός που θα δουλέψει πιο σκληρά και που θα παλέψει περισσότερο, θα φύγει από Grand Slam με το τρόπαιο στα χέρια».

Για την ώρα, πάντως, είναι ικανοποιημένος από την πορεία του στη Μελβούρνη, όπως είπε σε άλλες δηλώσεις στα ελληνικά. «Μέχρι στιγμής έχω χαράξει πολύ ωραίες αναμνήσεις. Το ότι βρίσκομαι έξω στο γήπεδο και μπορώ να ανταπεξέρχομαι σε όλες αυτές τις αλλαγές, όχι μόνο μέσα στο γήπεδο αλλά και εκτός, το ότι  μπορώ να προσαρμόζομαι σε κάθε αγώνα και να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό με κάνει πολύ υπερήφανο».

Και πρόσθεσε: «Το ότι βρίσκομαι στη δεύτερη εβδομάδα είναι πολύ καλό σημάδι. Μέχρι στιγμής έχω ανεβάσει στροφές νομίζω. Νιώθω πως είμαι στο 50% της δουλειάς μου. Η δεύτερη εβδομάδα θα είναι φυσικά η πιο δύσκολη και το περιμένω αυτό. Όχι μόνο εγώ, αλλά όλοι μας. Η δουλειά και η αφοσίωση που θα πρέπει να βάλω τώρα είναι διπλάσια. Κάθε νίκη είναι σημαντική, κάθε νίκη με φέρνει πιο κοντά στο να δημιουργήσω ακόμα καλύτερες και μοναδικές αναμνήσεις, οι οποίες είναι πάρα πολύ σημαντικές για μένα».

Δεν φαίνεται να τον ενδιαφέρει και πολύ η απουσία του κόσμου από το Melbourne Park. «Νιώθω καλά, δεν το άφησα να με επηρεάσει. Είμαι εδώ για το τένις. Ό,τι μέτρα και να βάλουν στη διοργάνωση ή οτιδήποτε νέο παρουσιαστεί, πρέπει να είμαι προετοιμασμένος για όλα. Θέλω να τα πάω καλά εδώ πέρα και αυτό ήταν κατι που δεν με απασχόλησε ιδιαίτερα».

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις στα αγγλικά, είπε…

Για τον αγώνα με τον Ίμερ: «Ήταν καθαρό παιχνίδι. Διατήρησα την απλότητα στα πράγματα, δεν τα μπέρδεψα με τακτικές, ήθελα απλά να εκτελέσω το πλάνο. Μπορώ να πω πως ήμουν λίγο στρεσαρισμένος στην αρχή, δεν ξέρω γιατί, αλλά λίγο μετά συνήθισα στις συνθήκες και κατάφερα να διατηρήσω το επίπεδο μου, ακόμα και να το ανεβάσω όταν σημείωσα μερικά μπρέικ. Αυτά μου έδωσαν αυτοπεποίθηση και ένιωσα πως ήμουν στα καλύτερά μου σε αυτό το σημείο».

Για την απουσία του κόσμου: «Έκανα προπονήσεις με τον Μίκαελ στην περίοδο της καραντίνας για 14 ημέρες, οπότε μου θύμισε κάπως αυτό. Δεν είχε μεγάλη διαφορά. Είχαμε παίξει και τότε πολλά σετ, αυτό σίγουρα βοήθησε, και οι συνθήκες ήταν παρόμοιες με σήμερα. Δεν ξέρω αν το κοινό θα έκανε κάποια διαφορά σήμερα, το παιχνίδι μου ήταν εκεί και αυτό ήταν το πιο σημαντικό για μένα».

Για Μπερετίνι/Χατσάνοφ: «Έχουν παρόμοιο στυλ παιχνιδιού, σερβίρουν και προσπαθούν με το forehand να πάρουν τον έλεγχο του πόντου από νωρίς. Είναι επιθετικοί παίκτες, όχι τόσο όσο κάποιοι serve-and-volleyers, αλλά τους αρέσει να ανεβαίνουν για σερβίς-βολέ και είναι πολύ επιθετικοί γενικά. Έχουν ένα μοντέρνο, πολύ γρήγορο παιχνίδι και έχω παίξει και με τους δύο. Νομίζω πως το τένις μας είναι στο ίδιο επίπεδο, οπότε θα δώσουμε μάχη και θα είναι ζήτημα αποφασιστικότητας».

Για τον τραυματισμό του Τζόκοβιτς: «Πρέπει να περιμένουμε, δεν ξέρω. Αυτή τη στιγμή συγκεντρώνομαι στον εαυτό μου και στη δική μου απόδοση. Δεν ασχολούμαι πολύ με τέτοια “εξωτερικά» θέματα».

Για το αν παρακολουθεί ματς των Ναδάλ, Τζόκοβιτς: «Ίσως τους δω λίγο στην τηλεόραση, αν είναι ανοιχτή, αν είναι το σωστό κανάλι. Αλλιώς βλέπω History Channel. Όχι ιστορία του τένις, αυτό είναι σίγουρο. Το τένις εδώ κάθε μέρα είναι αρκετό!».

 

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Στους “4” του Conferens league ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Λίτσας

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στο τελικό του Μόντε Κάρλο μετά τον θρίαμβο επί του Σίνερ.

e-enimerosi