Ειδήσεις και Νέα

LIVE: Ενημέρωση από την καγκελάριο Μέρκελ μετά την τηλεδιάσκεψη G7 με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάιντεν

Η εικονική σύνοδος κορυφής της G7 είναι η πρώτη διεθνής συνάντηση στην οποία συμμετέχει ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν.

Η καγκελάριος Μέρκελ θα είναι επίσης παρούσα στις συζητήσεις των σημαντικότερων δυτικών βιομηχανικών χωρών. Το κύριο θέμα είναι η καταπολέμηση της πανδημίας. Μετά τη σύνοδο κορυφής της G7, ο Μπάιντεν και η Μέρκελ θα μιλήσουν στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, η οποία λαμβάνει χώρα επίσης ως τηλεδιάσκεψη λόγω της πανδημίας.

Ο Μπάιντεν θα απευθυνθεί για πρώτη φορά σε ένα ευρωπαϊκό κοινό. Το κύριο θέμα είναι η διατλαντική σχέση, αλλά θα υπάρξει επίσης προστασία του κλίματος και η πανδημία. Άλλοι συμμετέχοντες είναι ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, ο πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ Ουρσούλα ντε ντερ Λέιν, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο Επίτροπος για το Κλίμα των ΗΠΑ Τζον Κέρι, Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, Τένδρος Αντάνομ και ο ιδρυτής της Microsoft Bill Gates.

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi