ΔιασποράΕκκλησία

Αυστραλία: Ωδή στην Κρητική μουσική υπό την αιγίδα

Στο πλαίσιο των εορτασμών των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, διεξήχθη το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021 η εκδήλωση προς τιμήν του Κωνσταντίνου Μουντάκη, του πρώτου Κρητικού καλλιτέχνη που έφτασε στην Αυστραλία φέρνοντας μαζί του την λύρα και την μουσική της Κρήτης.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την Κρητική Αδελφότητα Μελβούρνης και την Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης, με την στήριξη της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας. Εκτός από τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των διαφόρων οργανισμών της παροικίας, στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Βικτώρια κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης.

Τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο εκπροσώπησε ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Νορθ-Κόουτ π. Ευμένιος ο οποίος διαβίβασε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου.
Ο Κωνσταντίνος Μουντάκης άφησε πίσω μεγάλη παρακαταθήκη και ξεχωριστή παράδοση δίνοντας την δυνατότητα δημιουργίας σχολών μουσικής με σκοπό την συστηματική εκμάθηση της Κριτικής Λύρας και την διατήρηση της Κρητικής μουσικής.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές μιλάνε στο ευρωπαϊκό ίδρυμα ελληνισμού για τις επερχόμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Οι Έλληνες τη Μαριούπολης στον απόδημο παλμό. ”Άδικος ο πόλεμος΄΄. Βίντεο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Άγιος Ιωάννης ο Σιναΐτης ο συγγραφέας της Κλίμακος

Δημήτρης Λίτσας