Ειδήσεις και Νέα

Αυτά είναι τα νέα μέτρα. Τι αλλάζει στα SMS

Κορωνοϊός: O υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσαν τα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο το πρωί για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι «στην Αττική η πίεση στο ΕΣΥ είναι στο βαθύ κόκκινο και για αυτό περνάμε στο επίπεδο εφαρμογής σχεδίου έκτακτης ανάγκης. Με τους ρυθμούς των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία μας αντιλαμβάνεστε ότι το ΕΣΥ ξεπερνά τα όριά του. Πιέζεται αφόρητα στην Αττική εδώ και 19 ημέρες. 1227 εισαγωγές σε ΜΕΘ σε όλη την χώρα από την η Ιανουαρίου. Υπάρχει σημαντική αύξηση της βρετανικής μετάλλαξης στη χώρα μας μολύνοντας ταχέως ανεξάρτητα από γεωγραφική περιοχή, φύλο και ηλικία. Σήμερα προστέθηκαν 7 νέες ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο. Επίσης θα προστεθούν 29 ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό, 10 στο Τζάνειο, 7 στο Ασκληπιείο της Βούλας.Άρα φτάνουμε από 168 τον Νοέμβριο στην Αττική, σε 348 τον Μάρτιο».

Επίσης ανακοίνωσε ότι το Ερρίκος Ντυνάν παραχωρείται εθελουσίως για πλήρη χρήση ως υποστηρικτικό νοσοκομείο non Covid περιστατικών ενώ το Ωνάσειο θα εφημερεύει κανονικά για τα περιστατικά καρδιοπαθειών. Επίσης αποκάλυψε πως η Επιτροπή θα εισηγηθεί να χορηγηθεί το εμβόλιο της Astrazeneca στους άνω των 65 ετών.

Από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από αύριο το πρωί μέχρι και τις 16 Μαρτίου θα ισχύουν τα εξής: για το SMS 2 για σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ αλλά και το SΜS 3 η μετακίνηση θα πραγματοποιείται είτε εντός του δήμου είτε σε απόσταση 2 χλμ, για το SMS 6 θα γίνεται μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο και απαγορεύεται η μετακίνηση με αυτοκίνητο και ποδήλατο. Για το SMS 4 θα ζητούνται περισσότερα στοιχεία για την ορθότητα της ανάγκης επίσκεψης σε οικείο πρόσωπο.

Παράλληλα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 19:00 έως τις 06:00, με εξαίρεση την Αττική και την Θεσσαλονίκη όπου τις καθημερινές η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει από τις 21:00.

Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεγανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου. Όλες οι υπόλοιπες περιοχές σε όλη τη χώρα μπαίνουν στο κόκκινο.

Τα μέτρα για την Λάρισα θα ισχύουν από το Σάββατο εξαιτίας του σεισμού και των αναγκών που ε΄χουν δημιουργηθεί.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία.

e-enimerosi

Με δικό της ψηφοδέλτιο η “Επιτροπή για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο”.

e-enimerosi

Βρετανία: Έκλεισε προσωρινά το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ λόγω ύποπτου αντικειμένου σε αεροπλάνο.

e-enimerosi