Ειδήσεις και Νέα

Γερμανία: Πληροφορίες για παράταση μέχρι τις 28 Μαρτίου.

Οι πρώτες συμφωνίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Συμφωνία  να παρατείνουν το κλείδωμα έως τις 28 Μαρτίου. Οι εμβολιασμοί πρέπει να είναι εφικτοί σε ιατρεία από τα τέλη Μαρτίου.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Εμβολιασμοί από ιατρούς και ειδικούς ακόμα και σε ιατρεία

Σύμφωνα με πληροφορίες συζητείται να επιτρέπονται οι εμβολιασμοί από τα τέλη Μαρτίου ή από τις αρχές Απριλίου σε ιατρεία. Μέχρι τώρα, οι εμβολιασμοί πραγματοποιούντο κυρίως σε ειδικά κέντρα, επειδή ορισμένα εμβόλια πρέπει να αποθηκεύονται σε ιδιαίτερες συνθήκες (ψύξη -70 βαθμούς Κελσίου).

Ο  Olaf Scholz δέχεται την χαλάρωση των περιορισμών για τους εμβολιασμένους ανθρώπους «γρήγορα» “Τώρα που οι αρχικές μελέτες δείχνουν ότι τα εμβολιασμένα άτομα δεν μεταδίδουν πλέον τις ασθένειες του ιού και συνεπώς δεν ενέχουν κίνδυνο μόλυνσης, θα πρέπει στη συνέχεια να συζητήσουμε ποιοι περιορισμοί μπορούν να αρθούν για αυτήν την ομάδα”, δήλωσε στην “Süddeutsche Zeitung”. “Μπορώ να φανταστώ ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ένα αρνητικό γρήγορο τεστ.” Με αυτόν τον τρόπο, η πρόσβαση σε πολιτιστικά ιδρύματα ή εστιατόρια μπορεί να γίνει ευκολότερη.

Νέα ειδική ομάδα για την προμήθεια γρήγορων τεστ.

Προκειμένου να επιτραπεί η περαιτέρω χαλάρωση, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι θα προσφέρει δωρεάν γρήγορα τεστ σε όλους τους πολίτες.

Αυτά έχουν αποφασιστεί μέχρι στιγμή:

  • Επέκταση του κλειδώματος έως τις 28 Μαρτίου με χαλάρωση.
  • Οι περιορισμοί επαφής θα χαλαρώσουν από την επόμενη εβδομάδα, οι συναντήσεις δύο νοικοκυριών, με έως και πέντε άτομα, θα πρέπει να είναι δυνατές ξανά.
  • Εμβολιασμοί από ιατρούς σε ιδιωτικά ιατρεία
  • Υπάρχει έντονη συζήτηση για την επίπτωση των 35, η Μέρκελ θα πρέπει να ξεχάσει τον αριθμό 35.
  • Υπάρχει μια έκπληξη προς το πρόσωπο του κυρίου Jens Spahn όσον αφορά τον προγραμματισμό των γρήγορων τεστ, καθώς φάνηκε να μην έχει ένα πρόγραμμα για την υλοποίηση του.
  • Ορισμένα κρατίδια θέλουν να ανοίξουν το εμπόριο νωρίτερα. Η επίπτωση των 35 νέων λοιμώξεων ανά 100.000 κατοίκους κλονίστηκε. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν η επίπτωση των 50 νέων λοιμώξεων ανά 100.000 κατοίκους
  • Από την επόμενη Δευτέρα, τα βιβλιοπωλεία, τα ανθοπωλεία και τα κηπευτικά είδη θα ανοίξουν σε εθνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων σχολών οδήγησης, και συζητείται για αγορές με ραντεβού για το λιανεμπόριο.
  • Εάν η επίπτωση είναι σταθερή κάτω από 100, ένα κρατίδιο μπορεί να ανοίξει καταστήματα λιανικής για τις λεγόμενες αγορές ραντεβού από τις 8 Μαρτίου. Ωστόσο, εξακολουθεί να ισχύει ότι το άνοιγμα θα πρέπει να πραγματοποιείται μόνο σε επτά ημέρες εάν υπάρχει συχνότητα 50 νέων λοιμώξεων ανά 100.000 κατοίκους. Επιπλέον, υπάρχει περιορισμός ενός πελάτη ανά 10 τετραγωνικά μέτρα σε 800 τετραγωνικά μέτρα της περιοχής πωλήσεων.
  • Εάν η επίπτωση είναι σταθερή κάτω από 100, ένα ομοσπονδιακό κράτος μπορεί επίσης να ξεκινήσει το άνοιγμα μουσείων, γκαλερί, ζωολογικών και βοτανικών κήπων από τις 8 Μαρτίου
  • Παρομοίως, το ατομικό άθλημα μόνο ή σε ζευγάρια και ο αθλητισμός σε ομάδες έως και δέκα παιδιών κάτω των 14 ετών είναι δυνατός σε εξωτερικούς χώρους από τις 8 Μαρτίου, όταν η επίπτωση είναι σταθερή κάτω από το 100
  • Εάν η επίπτωση είναι κάτω των 100 για δύο ακόμη εβδομάδες μετά το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου, το υπαίθριο φαγητό μπορεί να ανοίξει ξανά από τις 22 Μαρτίου το νωρίτερο υπό αυστηρές συνθήκες, ειδικά όσον αφορά τον αριθμό των ατόμων. Ωστόσο, εάν άτομα από πολλά νοικοκυριά κάθονται στο ίδιο τραπέζι, “απαιτείται καθημερινή ενημερωμένη γρήγορη δοκιμή COVID-19 ή αυτοέλεγχος των επισκεπτών.”
  • Μπορούν επίσης να ανοίξουν θέατρα, αίθουσες συναυλιών, όπερες και κινηματογράφοι , καθώς και αθλητικά εσωτερικού χώρου χωρίς επαφή – π.χ. στούντιο γυμναστικής – με συχνότητα μικρότερη από 100, όπως στον τομέα της τροφοδοσίας, αλλά μόνο με την υποβολή καθημερινών γρήγορων τεστ
  • Τα γενικά ανοίγματα για υπαίθρια εστιατόρια, θέατρα, συναυλίες και όπερες, κινηματογράφους και γυμναστήρια είναι δυνατά μόνο εάν η επίπτωση παραμείνει σταθερή κάτω των 50 για δύο εβδομάδες. Ακόμα και αυτό από τις 22 Μαρτίου το νωρίτερο.
  • Επιπλέον ανοίγματα είναι δυνατά μόνο μετά από 14 ημέρες αργότερα, υπό την προϋπόθεση ότι η διαδικασία μόλυνσης παραμένει σταθερή. Έτσι, από τις 5 Απριλίου το νωρίτερο. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο μετά το Πάσχα. Στη συνέχεια, εκδηλώσεις αναψυχής με έως και 50 συμμετέχοντες μπορούν να πραγματοποιηθούν ξανά στον εξωτερικό χώρο.
  • Εισάγεται ένα “φρένο έκτακτης ανάγκης”. Εάν η επίπτωση 7 ημερών ανά 100.000 πληθυσμούς αυξηθεί σε πάνω από 100 σε τρεις συνεχόμενες ημέρες, οι κανόνες που ίσχυαν έως τις 7 Μαρτίου, δηλαδή αυστηρότεροι περιορισμοί επαφής και πιθανά ανανεωμένα κλεισίματα, τίθενται σε ισχύ ξανά από τη δεύτερη εργάσιμη ημέρα. Στη συνέχεια, ωστόσο, το εμπόριο θα πρέπει επίσης να είναι σε θέση να ανοίξει ξανά γενικά, ακόμη και αν η επίπτωση εξακολουθεί να κυμαίνεται μεταξύ 50 και 100, αλλά με τις περιγραφόμενες απαιτήσεις ενός πελάτη ανά 10 τετραγωνικά μέτρα, από 800 τετραγωνικά μέτρα περιοχής πωλήσεων ένας πελάτης ανά 20 τετραγωνικά μέτρα.
  • Δεν δίδεται προοπτική ανοίγματος για την εσωτερική γαστρονομία, τον πολιτισμό, τις εκδηλώσεις, τα ταξίδια και τα ξενοδοχεία, λαμβάνοντας υπόψη τη στρατηγική των τεστ, τον εμβολιασμό, την εξάπλωση μεταλλαγμένων ιών και άλλους παράγοντες που επηρεάζουν στην επόμενη συνάντηση της καγκελαρίου με τους πρωθυπουργούς “.

Περισσότερα σε λίγο και με ζωντανή μετάδοση.

Παρακολουθείτε την e-enimerosi για να ενημερώνεστε γρήγορα έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi