Κοινωνία Κόσμος

Η γέφυρα στο Hagen στον αυτοκινητόδρομο Α45 σύρθηκε με εντυπωσιακό τρόπο. Βίντεο.

Ολοκληρώθηκε η μετεγκατάσταση της γέφυρας Lennetal μήκους περίπου ενός χιλιομέτρου στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Η ειδική βαριά κατασκευή μετακινήθηκε με ρυθμό σαλιγκαριού. Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς, το δυτικό μισό της γέφυρας του αυτοκινητόδρομου στην Autobahn 45 κοντά στο Hagen στην περιοχή του Hohenlimburg τραβήχτηκε από βοηθητικούς πυλώνες στους τελευταίους υποστηρικτικούς της πυλώνες.

Η κατασκευή μεταφέρθηκε σχεδόν 20 μέτρα σε γιγαντιαία έλκηθρα με υδραυλική ισχύ. Με 30.000 τόνους, η γέφυρα είναι τρεις φορές βαρύτερη από τον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι.

Μέρος του Lennetalbrücke στο A45 βρίσκεται σε έλκηθρα, τα οποία χρησιμοποιούνται για να το μετακινήσουν στην τελική του θέση. (Πηγή: dpa / Berg)
Μέρος της Lennetalbrücke στην εθνική οδό A45 βρίσκεται σε έλκηθρα, τα οποία χρησιμοποιούνται για να την μετακινήσουν στην τελική της θέση. (Πηγή: Berg/dpa)

 

Σύμφωνα με την υποδιεύθυνση των εθνικών οδών στη Βεστφαλία, η διαδικασία για μια γέφυρα αυτού του μεγέθους είναι μοναδική στη Γερμανία. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το βαρύ φορτίο ήταν σχεδόν ορατό με γυμνό μάτι, η κίνηση-μεταφορά πραγματοποιήθηκε εκατοστό εκατοστό σε πλάκες Teflon με ειδικό γράσο και τραβήχτηκε στην μελλοντική και τελική της θέση.

Εναέρια φωτογραφία της γέφυρας Lennetal: Η κατασκευή θα πρέπει να είναι έτοιμη το καλοκαίρι του 2021. (Πηγή: imago images / Blossey)
Εναέρια φωτογραφία της γέφυρας Lennetal: Η κατασκευή θα πρέπει να είναι έτοιμη το καλοκαίρι του 2021. (Πηγή: Εικόνες Blossey/imago)

Η κατασκευή θα πρέπει να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2021

Ακόμη και μετά την επιτυχή μετακίνηση της γέφυρας, οι κατασκευαστικές εργασίες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί. Η δομή πρέπει στη συνέχεια να μεταφερθεί στα πραγματικά ρουλεμάν, κολόνα με κολόνα.

Η νεόκτιστη γέφυρα (δεξιά) θα μετακινηθεί για να ολοκληρωθεί το έργο και θα μετακινηθεί περίπου 20 μέτρα στην τελική της θέση από προσωρινές κολόνες σε μεγάλα έλκηθρα. (Πηγή: Berg/dpa)

Η νέα γέφυρα αναμένεται να είναι ανοιχτή στην κυκλοφορία το καλοκαίρι του 2021. Μέχρι τότε, η κυκλοφορία στον σημαντικό άξονα από την περιοχή του  Ρουρ  μέσω του Sauerland θα κατευθύνεται προς την αντίθετη κατεύθυνση σε στενές λωρίδες πάνω από το νεόκτιστο τμήμα της γέφυρας. Περίπου 90.000 οχήματα περνούν τη γέφυρα κάθε μέρα.

Η εντυπωσιακή κατασκευή της Γέφυρας

Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί: μήκους σχεδόν 1.000 μέτρων και, με 30.000 τόνους, τρεις φορές βαρύτερη από τον Πύργο του Άιφελ, η γέφυρα στο Lennetal είναι μια εντυπωσιακή κατασκευή. Χθες 5 Μαρτίου 2021, ο γίγαντας από ατσάλι και σκυρόδεμα μετακινήθηκε σχεδόν 20 μέτρα πιο κοντά στη δίδυμη γέφυρα της. Μια διαδικασία που ποτέ στη Γερμανία δεν έχει ξανά μετακινηθεί μια τόσο μεγάλη γέφυρα με μία κίνηση.

Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν:

  • Ειδησεογραφικά πρακτορεία dpa, AF

Σχετικές αναρτήσεις

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi