Άρθρα Ρεπορτάζ

Γερμανία: Οι παθολόγοι αναμένουν την άδεια για τον εμβολιασμό στα ιατρεία τους.

Γράφει ο Μουρτζούκος Χρήστος

Οι εμβολιασμοί του κορωνοϊού σε ιατρεία αποσκοπούν στην επιτάχυνση της ανοσοποίησης του πληθυσμού. Οι γιατροί είναι πεπεισμένοι.

Οι υπουργοί υγείας των κρατιδίων θέλουν να καθορίσουν την ακριβή ώρα για την έναρξη των εμβολιασμών στα ιατρεία σήμερα. Την Δευτέρα, στην διάσκεψη των υπουργών υγείας συμφώνησαν για τις αρχές Απριλίου. Οι υπουργοί θέλουν τώρα να ενημερώσουν πώς κατανέμονται οι αναμενόμενες δόσεις εμβολίων στα κέντρα εμβολιασμού. Η γραφειοκρατία όμως για τα ιατρεία πρέπει να μειωθεί στο ελάχιστο.

Μέχρι στιγμής, οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται κυρίως σε κέντρα και σε κινητές ομάδες εμβολιασμού. Σε ορισμένα κρατίδια, εκτελούνται ήδη σε ιατρεία. Μέχρι στιγμής, μόνο ένα 3% των ατόμων στη Γερμανία έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Ένα 6,4% έχει λάβει τον πρώτο εμβολιασμό. Έχουν χορηγηθεί περίπου 7,9 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου από τότε που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Νομικών Ιατρών Ασφάλισης Υγείας (KBV), Andreas Gassen, πιστεύει ότι είναι πιθανό 20 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γερμανία να εμβολιάζονται κατά του ιού κάθε μήνα αρχής γενομένης από τον από τον Απρίλιο. Ένας αρχικός εμβολιασμός για τον γενικό πληθυσμό θα μπορούσε ήδη να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του Ιουνίου, και η ανοσοποίηση στις αρχές Αυγούστου, δήλωσε ο Gassen στην “Welt” Προϋπόθεση για αυτό είναι η ταχεία αναπλήρωση των δόσεων, να υπάρχει δηλαδή επάρκεια στα εμβόλια.

“Οι εμβολιασμοί στα ιατρεία θα είναι ο πραγματικός παίκτης στην μάχη κατά του κορωνοϊού. Ο γιατρός και ο ασθενής γνωρίζουν ο ένας τον άλλον, υπάρχει εμπιστοσύνη που θα μπορούσε να ωθήσει πολλούς ανθρώπους να εμβολιαστούν.” Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε θέσει ως στόχο να προσφέρει σε όλους τους πολίτες την ευκαιρία του εμβολιασμού έως το τέλος του καλοκαιριού, σε όσους το επιθυμούν.

Σε όλη την Γερμανία περίπου 12.000 παθολόγοι ιατροί θα μπορούσαν να «εμβολιάσουν περίπου πέντε εκατομμύρια το μήνα», δήλωσε η αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιατρών, Anette Wahl-Wachendorf, στην Funke media.

“Μόλις έχουμε αρκετά εμβόλια για όλους, οι οικογενειακοί γιατροί θα πρέπει επίσης να είναι σε θέση να αποφασίσουν οι ίδιοι την σειρά των εμβολιασμών. Γνωρίζουν καλύτερα ποιοι από τους ασθενείς τους διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο”, δήλωσε ο πρόεδρος Klaus Reinhardt του “Rheinische Post” ”

Οι πρακτικές αυτές γίνονται στον πληθυσμό πολλές φορές κάθε χρόνο στους εμβολιασμούς κατά της εποχικής γρίπης στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Οι δομές και η τεχνογνωσία επομένως, είναι διαθέσιμες για να ξεκινήσει ο εμβολιασμός γρήγορα και με υψηλή συχνότητα.

Με πληροφορίες από ntv.de, dpa

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Ο ανθελληνικός ρόλος της Γερμανίας και των ΗΠΑ στο θέμα της Μακεδονίας και τα Ellinika Hoaxes.

e-enimerosi

«“Φράγμα Πύλης, Τρικάλων”: Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”.

e-enimerosi