Πολιτική

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τις διαδηλώσεις εν μέσω πανδημίας

Συνέχεια δόθηκε σήμερα, Σάββατο, στην αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις διαδηλώσεις που οργανώνονται εν μέσω πανδημίας και lockdown.

Στην πραγματικότητα, το θέμα δεν είχε φύγει ποτέ από την ατζέντα της σύγκρουσης μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, η αντιπαράθεση πήρε νέα τροπή μετά τη συζήτηση στη Βουλή για την αστυνομική βία.

Τι είπε ο Μητσοτάκης

Στην τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε:

«Σε αυτή τη συγκυρία, σε αυτή τη συγκυρία τη δύσκολη επιμένετε και σήμερα να διοργανώνετε συγκεντρώσεις και να διοργανώνετε πορείες. Πότε το κάνετε αυτό; Το κάνετε στην κορύφωση της πανδημίας. «Spreading the disease, protest in time of pandemics». Δεν νομίζω ότι χρειάζεστε, κ. Τσίπρα, δεν νομίζω ότι χρειαζόμαστε καμία επιστημονική έρευνα, όπως αυτή του Πανεπιστημίου Humboldt, για να τεκμηριώσουμε ότι σε αυτή τη συγκυρία οι μαζικές συνάξεις με μεγάλη ένταση, συχνά χωρίς μάσκες, είναι γεγονός υπερμεταδότης για τον κορωνοϊό.»

Ο πρωθυπουργός προσέθεσε:

«Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με αυτή την παραδοχή; Εάν συμφωνείτε, τότε θα πρέπει να ισχυριστείτε ότι το αγαθό της διαμαρτυρίας, το οποίο εμείς το προστατεύσαμε και δεν απαγορεύσαμε τις συγκεντρώσεις -οι συγκεντρώσεις εξακολουθούν να υπόκεινται στους περιορισμούς του γενικού νόμου περί διαδηλώσεων- το αγαθό της διαμαρτυρίας είναι υπέρτερο του αγαθού της ανθρώπινης ζωής. Και ότι συνειδητά αναλαμβάνετε, αυτό μας λέτε όταν σήμερα ως πολιτικό κόμμα έρχεστε και ενθαρρύνετε και κινητοποιείτε, γιατί δεν φαντάζομαι να το αμφισβητείτε ότι είστε πίσω από τις συγκεντρώσεις οι οποίες γίνονται, όταν έρχεστε και το κάνετε αυτό αναλαμβάνετε το ρίσκο να αυξηθούν εκθετικά τα κρούσματα και να ασκήσετε επιπλέον πίεση στο σύστημα υγείας.»

Η απάντηση Τσίπρα

Από τη μεριά του, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ως εξής:

«Η απόλυτη φθήνια, βέβαια, ήταν η λαθροχειρία που κάνατε σε μια δική μου συνέντευξη, την οποία την επαναλάβατε σήμερα εδώ, όταν με ρώτησε δημοσιογράφος αν αποδέχομαι ότι υπάρχει ρίσκο και είπα ότι δέχομαι ότι υπάρχει ρίσκο. Δεν είπα ότι αναλαμβάνω κανένα ρίσκο.[…]

«Όταν, λοιπόν, έγινε η μεγάλη συγκέντρωση στο Εφετείο για τη Χρυσή Αυγή -μια ιστορική στιγμή για τη Δημοκρατία- και είχε 20.000 ανθρώπους -και μάλιστα, επειδή βρέθηκα, ήταν ασφυκτικά συγκεντρωμένος ο κόσμος- τότε, λοιπόν, όλοι ανησύχησαν και βγήκε ο κ. Χαρδαλιάς και είπε ότι «σίγουρα θα προκύψουν νέα κρούσματα» στις 9 Οκτωβρίου του 2020. Βγήκε και ο κ. Κικίλιας και είπε ότι «σίγουρα θα προκύψουν νέα κρούσματα» στις 9 Οκτωβρίου του 2020.

Πού προέκυψαν τα νέα κρούσματα στις 29 Οκτωβρίου; Στην Αττική; Στην Αθήνα, από όπου προήλθαν αυτοί οι διαδηλωτές, ή στη Θεσσαλονίκη, που δεν είχε γίνει καμία διαδήλωση τότε και αφήνατε τον κόσμο να σουλατσάρει στην παραλία και να συνωστίζεται στις καφετέριες και στις εκκλησίες;»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ακόμα ότι:

«Θα μου πείτε τώρα ότι είμαι υπερβολικός. Μπορεί, αλλά δεν τα λέω εγώ. Τα λέει η κ. Γκάγκα, μια εξαίρετη επιστήμονας, η οποία ήταν πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία» και υποψήφια βουλευτής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας σας στις τελευταίες εκλογές.

Μιλώντας στις 11 Ιανουαρίου στην τηλεόραση του Σκάι, είπε το εξής: «Όταν κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής είχαν συγκεντρωθεί πολλές χιλιάδες κόσμου, οι επιστήμονες είχαν κατατρομάξει. Όμως, τα κρούσματα δεν αυξήθηκαν εξαιτίας της συγκέντρωσης χιλιάδων ανθρώπων, καθώς ήταν σε εξωτερικό χώρο και φορούσαν μάσκες».»

Και προσέθεσε:

«Επίσης, η κ. Λινού είπε το αυτονόητο, ότι βεβαίως υπάρχει ζήτημα. Συγκεκριμένα, είπε ότι «εκείνο που θέλω να επισημάνω είναι ότι ο κίνδυνος εξαρτάται και από τον ίδιο τον χώρο και από τις συνθήκες και από τη διάρκεια. Επομένως, μια διαδήλωση σε ανοιχτό χώρο που κρατάει μια ώρα με αποστάσεις δεν είναι το ίδιο επικίνδυνο με μια ώρα στο λεωφορείο, στο οποίο δεν υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας, τουλάχιστον στο επίπεδο του αερισμού και των αποστάσεων».»

Κλιμάκωση από Άδωνι

Την αντιπαράθεση κλιμάκωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος κατηγόρησε την Αριστερά ότι σκοπίμως μεταδίδει τον κορωνοϊό για να προκαλέσει κοινωνική αναταραχή. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Status της Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε συγκεκριμένα:

«Εδώ, είμαστε φυλακισμένοι σε έναν ανήθικο εκβιασμό της Αριστεράς. Ξέρουν ότι δεν μπορούμε να τους σταματήσουμε διότι αυτό θα επιβαρύνει το ιό.

Ξέρουν ότι η έκρηξη των κρουσμάτων θα φέρει περαιτέρω καραντίνα, κι άρα περαιτέρω δυσαρέσκεια στα μαγαζιά, περαιτέρω δυσαρέσκεια στον κόσμο που είναι σπίτι και ούτω καθεξής. Το κάνουν επί σκοπώ για να διαδώσουν τον ιό, το κάνουν με δόλο. Για να διαδώσουν τον ιό. Για να κρατήσουν την Ελλάδα δεμένη στην καραντίνα. Και μετά να βγαίνουν και να κατηγορούν την κυβέρνηση για την καραντίνα.

Αυτό το εξήγησα πολύ ωραία για όσους δεν το είχαν καταλάβει, γιατί κάποιοι καλόπιστοι μπορεί να μην μπορούσαν να πιστέψουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση εκβιάζει την Ελλάδα με ένα βιολογικό όπλο όπως είναι ο ιός, και το είπε ο κ. Κυρίτσης.»

Η απάντηση Νικολαΐδη

Στον Άδωνι Γεωργιάδη έδωσε απάντηση σε πολύ υψηλούς τόνους ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης. Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε:

«Όταν τα έχεις κάνει μπάχαλο στην πανδημία, έχεις το πιο παρατεταμένο και αποτυχημένο lockdown της Ευρώπης, είσαι πρωταθλητής στην ύφεση στην Ευρωζώνη, έχεις στρέψει εναντίον σου μέχρι και τους νοικοκυραίους για το όργιο αστυνομικής αυθαιρεσίας και ψάχνεις γελοίες δικαιολογιες για την μνημειώδη αποτυχία σου. Ή απλά όταν είσαι ψεκασμένος μέχρι το μεδούλι. Ένα από τα δυο ισχύει. Ας επιλέξει ο κ. αντιπρόεδρος.»

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Στο θέμα επανήλθε η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι:

«Την ώρα που η κοινωνία δινει σκληρή μάχη με την πανδημία και οι υγειονομικοί παλεύουν στα νοσοκομεία να σώσουν ζωες, σύσσωμος ο μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ με τα στελέχη του και τους επικοινωνιακούς του βραχίωνες καλεί τον κόσμο σε 31 πορείες σήμερα και αύριο σε όλη την Ελλάδα.

Αδιαφορώντας για τη διασπορά του ιού και για τις ολέθριες υγειονομικες συνέπειες καλούν σε αντικυβερνητικό αγώνα. Αυτό που κάνουν στην πραγματικότητα είναι να καλούν σε αγώνα ενάντια στο σύνολο της κοινωνίας, προσβάλλοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που τηρεί τα μέτρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κρύβεται πλέον, ούτε πίσω από χούλιγκαν, ούτε πίσω από μπαχαλακηδες. Είναι ο ίδιος που καλεί. Η προσωπική ευθύνη του κ.Τσίπρα είναι τεράστια.»

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

e-enimerosi

ΣΥΡΙΖΑ: Οι 35 υποψήφιοι ευρωβουλευτές από τον προκριματικό.

e-enimerosi

Η Άγκυρα μιλάει για ”Τουρκική μειονότητα” στη Θεσσαλονίκη & αμφισβητεί την ελληνικότητα των νησιών!

e-enimerosi