Αθλητισμός

Formula1, 2η μέρα δοκιμών.

Ο Valtteri Bottas της Mercedes ξεκίνησε την ανάκαμψη της ομάδας μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα για τις δοκιμές πριν από τη νέα σεζόν, θέτοντας τον ταχύτερο χρόνο τη δεύτερη μέρα στο Μπαχρέιν, αν και ο Lewis Hamilton έφερε μια κόκκινη σημαία μετά από ένα τετ α τακε το πρωί.

Ο Bottas έφτασε στην κορυφή των χρόνων με γύρο 1m30.289s – παρόλο που το έκανε χρησιμοποιώντας τα πιο μαλακά ελαστικά C5, και με μόλις 20 λεπτά να απομένουν όταν το κομμάτι ήταν το γρηγορότερο, έτσι τα ασημένια βέλη μπορεί να έχουν ακόμα δουλειά να κάνουν μετά από ένα ζήτημα με το κιβώτιο ταχυτήτων όπου είδαν να χάνουν σχεδόν όλο το πρωί της Παρασκευής.

Αρχικά δεν πήγε πολύ καλά για τους πρωταθλητές με τον Χάμιλτον να τερματίζει 15ος μετά την πρωινή του εμφάνιση, με ένα γύρισμα στη στροφή 13 που έφερε μια κόκκινη σημαία 15 λεπτών.

Η τέταρτη θέση του Lando Norris είχε επίσης ένα τέλος στην κορυφή των χρόνων, αλλά τελικά τερμάτισε τέταρτος με τα μαλακά ελαστικά C4. Ο Daniel Ricciardo ήταν επικεφαλής της ομάδας το πρωί και τερμάτισε ένατος.

Σήμερα είχε δύο κόκκινες σημαίες, η πρώτη από το τετ τακε του Χάμιλτον και η δεύτερη όταν το κάλυμμα κινητήρα της Red Bull RB16B του Sergio Perez αποσυναρμολογήθηκε εντυπωσιακά καθώς βγήκε πίσω από τον Νίκολας Λατίφι. Ο Perez χρησιμοποίησε σκληρά ελαστικά για τον ταχύτερο γύρο του.

Ο Lance Stroll της Άστον Μάρτιν τερμάτισε τρίτος, αλλά ο συμπαίκτης του Sebastian Vettel ήταν ο πιο αργός από όλους, με μόλις 10 γύρους να ολοκληρώνονται χάρη στο ζήτημα του κιβωτίου ταχυτήτων το πρωί, το οποίο διορθώθηκε εγκαίρως.

Η Alfa Romeo έδωσε όλη την ημέρα στον Antonio Giovinazzi αφού ο Kimi Raikkonen οδήγησε την Παρασκευή, και ο Ιταλός ολοκλήρωσε 124 γύρους για να τερματίσει πέμπτος στον αγώνα C5.

Ο Charles Leclerc δεν μπόρεσε να νικήσει την Alfa Romeo και τερμάτισε στην 6η θέση με το ίδιο ελαστικό με τον Giovinazzi που είχε αναλάβει από τον συμπαίκτη του Carlos Sainz το απόγευμα. Ο Sainz πραγματοποίησε 56 γύρους συνολικά, με τον Leclerc να ολοκληρώνει 73.

Ο δύο φορές πρωταθλητής Fernando Alonso έκανε την πρώτη του εμφάνιση μετά την ανάκαμψή του από ένα σπασμένο σαγόνι που υπέστη από ένα ατύχημα με το ποδήλατο τον περασμένο μήνα και έκανε 127 γύρους με τον Esteban Ocon να παρακολουθεί. Ο Alonso αντάλλασε θέσεις με τον Ricciardo το πρωί, αλλά ο Αυστραλός ήταν γρηγ ένα δέκατο της περιόδου αυτής. Ο Alonso κατάφερε να τερματίσει 10ος συνολικά μέχρι το τέλος της ημέρας.

ταξινόμηση_20210313_160330_L58.jpg
Η πλήρης κατάταξη από την 2η μέρα

Ο Λατίφι της Γουίλιαμς ολοκλήρωσε 132 γύρους. Ο Καναδός τερμάτισε μπροστά από την Red Bull’s του Perez με μαλακά ελαστικά, με τον Τζορτζ Ράσελ να αναλαμβάνει για την Κυριακή.

Ο Haas είχε αρχίσει τη δεύτερη ημέρα των δοκιμών της Nikita Mazepin και τερμάτισε 14ος, με τον Mick Schumacher να τερματίζει 12ος.

Η τελευταία ημέρα των δοκιμών ξεκινά την Κυριακή στις με τον Russell να αναλάβει για την Williams, ενώ η Mercedes προσπαθεί να αντισταθμίσει το χαμένο χρόνο της Παρασκευής και το Σάββατο πρωί, καθώς ετοιμάζονται να κάνουν την αντεπίθεσή τους.

Οι τίτλοι φαίνονται δυσοίωνοι, αλλά η πραγματική απόδοση δεν είναι καθόλου δυσοίωνη για τη Mercedes ακόμα. Δύο σετ ελαστικών C4, και δύο σετ ελαστικών C5 φαίνεται ότι περνούσαν στην απόδοση. Και ήταν μόνο με το σετ του Gasly στα ίδια ελαστικά, και των McLarens και Aston Martin.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Ολυμπιακός στον έβδομο ουρανό.

Δημήτρης Λίτσας

Στους “4” του Conferens league ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Λίτσας

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi