Αθλητισμός

Formula1, 3η μέρα δοκιμών

Ο Max Verstappen της Red Bull έθεσε το ρυθμό την τελευταία ημέρα των δοκιμών πριν από τη σεζόν, ακριβώς μπροστά από τον πρωταγωνιστή την  AlphaTauri,  του Yuki Tsunoda, ο οποίος εξασφάλισε το ένα-δύο με τη Honda στην κορυφή των χροόνων.

Ο Tsunoda έκανε μια σειρά από γύρους σε αργά περάσματα με τα πιο μαλακά ελαστικά C5, και καθώς ο Verstappen έμεινε στα C4, οι δύο συμμετείχαν σε μια τρομακτική επίθεση ταχύτερων γύρων κάτω από τα φώτα των προβολέων. Αλλά ο Verstappen βγήκε στην κορυφή με χρόνο 1m28.960s, ο Tsunoda μόλις 0,093s μακριά. Ο συμπαίκτης του Verstappen, Sergio Perez, ήταν στην κορυφή το πρωί με ελαστικά C4 και κατέληξε στην έκτη θέση για να ολοκληρώσει ένα ενθαρρυντικό τεστ για τη Red Bull.

Ο τρίτος γρηγορότερος ήταν ο Carlos Sainz, ο οποίος έμεινε για λίγο στο γκαράζ με πρόβλημα στο υδραυλικό σύστημα, αλλά είχε συνολικά 79 γύρους αφού ξανά εμφανίστηκε αργότερα. Ο συμπαίκτης του στη Ferrari, Charles Leclerc, τερμάτισε δεύτερος το πρωί και 10ος συνολικά.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον έχασε πολύτιμο χρόνο έχοντας περιοριστεί στο γκαράζ για την πρώτη ώρα του απογεύματος και εμφανίστηκε μόνο όταν ο ήλιος άρχισε να δύει. Ο Βρετανός χρησιμοποίησε τα πιο μαλακά ελαστικά αργότερα για να βελτιωθεί στην πέμπτη θέση, πίσω από τον Raikkonen, ο οποίος ολοκλήρωσε σχεδόν 165 γύρους. Ο Χάμιλτον, εντούτοις, δυσκολεύτηκε να ενώσει τους γρήγορους τομείς στις τελικές ταχύτητες του προκριματικού του, ακόμη και να γυρίσει στους τελευταίους γύρους του σε ένα ασταθές αυτοκίνητο W12, όπου είχε και ένα τετ τακε.

classification_20210314_160246_L64.jpg
Η πλήρης κατάταξη την 3η ημέρα

Ο συμπαίκτης του Χάμιλτον Valtteri Bottas τερμάτισε έβδομος το πρωί, 16ος συνολικά με περισσότερους από 80 γύρους, παρόλο που είχε πολύ υποστροφή καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Παραπονέθηκε για ένα «γρήγορο» και «ασυγχώρητο» οπίσθιο άκρο στο αυτοκίνητό του την 2η μέρα, αλλά είπε ότι τα θέματα φαινόταν να έχουν χαλαρώσει από το μεσημέρι της 3ης ημέρας. Ωστόσο, δεν ήταν η τυπικά αδίστακτη και αποτελεσματική απόδοση που περιμένουμε από τους πρωταθλητές.

Ο Τζορτζ Ράσελ της Γουίλιαμς κατόρθωσε με τα ελαστικά C5 να φτάσει στην έκτη θέση, καθώς έκανε το ντεμπούτο του το Σάββατο, αφού οι Roy Nissany και Nicholas Latifi ανέλαβαν τα καθήκοντα τις άλλες δύο ημέρες. Ο Russell έκανε 160 γύρους την τρίτη ημέρα για την ομάδα του.

Ο Lando Norris τερμάτισε τρίτος το πρωί, 11ος συνολικά, αλλά ο Daniel Ricciardo έκλεισε το χρόνο του μετά από 90 λεπτά το απόγευμα, τερματίζοντας έβδομος με τα ελαστικά C4. Το ζευγάρι ολοκλήρωσε περισσότερους από 110 γύρους την ημέρα σε μια σταθερή εμφάνιση για τη McLaren.

Ο Fernando Alonso της Alpine υπαινίχθηκε προηγουμένως ότι η ομάδα δεν θα ολοκληρώσει τα προκριματικά της Κυριακής και τερμάτισε ένατοςμε τα ελαστικά C4, καθώς ο Esteban Ocon τερμάτισε 13ος συνολικά. Και οι δύο οδηγοί πραγματοποίησαν πάνω από 60 γύρους ο καθένας.

1307037998
Ο Tsunoda απολάμβανε την επιτυχία του κάτω από τους προβολείς και ανταλλάσσει θέσεις με τον Verstappen στην κορυφή των χρόνων.

Και παρόλο που ο Tsunoda ήταν δεύτερος όταν τελείωσε η μέρα, ο συμπαίκτης του Pierre Gasly τερμάτισε 12ος ταχύτερος έχοντας αναλάβει το πρωί τα καθήκοντα για την ομάδα. Ωστόσο, ο καλύτερος γύρος του Gasly ήταν στα πιο αργά ελαστικά C3.

Η Nikita Mazepin της Haas σημείωσε περισσότερους από 60 γύρους το απόγευμα και τερμάτισε 14ος με τα ελαστικά C4, μισό δευτερόλεπτο γρηγορότερος από τον συμπαίκτη του Mick Schumacher, ο οποίος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του για το αυτοκίνητο.

Τέλος, η Άστον Μάρτιν αντιμετώπισε άλλα ζητήματα σήμερα, τα οποία είδαν τον Σεμπαστιάν Βέτελ να χάνει κάτω από τους προβολείς. Ολοκληρώθηκε με αξιοπρεπείς 56 γύρους, αλλά το πρόβλημα, που αποκαλύφθηκε ως απώλεια πίεσης turbo boost, εμπόδισε τον Vettel να συμμετάσχει στα τελευταία 90 λεπτά της περιόδου. Τερμάτισε 17ος, ο συμπαίκτης του Lance Stroll τελευταίος και 18ος (80 γύρους) με τα δύο μεσαία ελαστικά για τις ταχύτερες διαδρομές τους.

Η Red Bull έδειξε ισχυρή στις δοκιμές και ο πρωταθλητής αναμένει δυνατές μονομαχίες όταν αρχίσει η σεζόν.

Ο ρυθμός της Red Bull δημιούργησε πολλές προσδοκίες πριν από το ξεκίνημα της σεζόν, και ακόμη και ο Χάμιλτον παραδέχτηκε ότι η Mercedes έχει μια μάχη στα χέρια της, δεδομένου του ισχυρού τεστ δοκιμών του Verstappen και του Perez. Αλλά ποιος είναι πραγματικά πιο γρήγορος; Όλα θα αποκαλυφθούν στις 28 Μαρτίου με το πρώτο Grand Prix της σεζόν, που θα πραγματοποιηθεί επίσης εδώ στο Μπαχρέιν.

 

 

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Ολυμπιακός στον έβδομο ουρανό.

Δημήτρης Λίτσας

Στους “4” του Conferens league ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Λίτσας

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi