Πολιτική

Γερμανία: Γιατί το CDU έχασε την Κυριακή

Εκλογές Γερμανία

Όταν τα  κοινοβούλια της Βάδης-Βυρτεμβέργης και της Ρηνανίας-Παλατινάτου εξελέγησαν πριν από πέντε χρόνια, η μεταναστευτική κρίση του 2015 ήταν πανταχού παρούσα.

Οι ομοσπονδιακές εκλογές του 2017 ήταν ακόμη πολύ μακριά. Ως εκ τούτου, απαγορεύθηκαν οι εικασίες σχετικά με τις επιπτώσεις της λαμπρής απόδοσης των Πρασίνων στο Μπάντεν-Βυρτεμβέργη ή τις απώλειες του CDU και στα δύο κρατίδια στις ομοσπονδιακές εκλογές. Το ίδιο ισχύει και για την καλή απόδοση του SPD, τουλάχιστον στη Ρηνανία-Παλατινάτο, την αποτυχία του Αριστερού Κόμματος και τα ισχυρά αποτελέσματα του AFD και στα δύο κρατίδια.

Αλλά πώς θα είναι τον Σεπτέμβριο; Μαζί με τις τοπικές εκλογές στην Έσση, τις κρατικές εκλογές στη Μπάντεν-Βυρτεμβέργη και τη Ρηνανία-Παλατινάτο στην Γερμανία βρίσκονται στην αρχή μιας χρονιάς σούπερ εκλογών. Αυτό κορυφώνεται στις 26 Σεπτεμβρίου. Ταυτόχρονα, εκλέγονται πρόσφατα τα κοινοβούλια του Βερολίνου, της Θουριγγίας και του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας. Εν τω μεταξύ, μόνο το κρατικό κοινοβούλιο της Σαξονίας-Άνχαλτ είναι έτοιμο για εκλογή. Τα σήματα που προέρχονται από τις εκλογές του Μαρτίου 2021 είναι πιθανό να αντηχούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι επικρατήσεις των Πρασίνων και των Σοσιαλοδημοκρατικών στις χθεσινές εκλογές σε Βάδη-Βυρτεμβέργη και Ρηνανία-Παλατινάτο έφεραν το κόμμα της Μέρκελ προ των ευθυνών του(;), και αυτό λόγω των έντονων επικρίσεων τόσο στο θέμα με το σκάνδαλο της μάσκας, όσο και στην διαχείριση των εμβολιασμών.
Από κει και πέρα θα φανεί και στο πως θα πορευτούν από δω και πέρα οι Markus Söder και Armin Laschet στην στην κούρσα για την καγκελαρία.
Με πληροφορίες από FAZ

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος: Η Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έβλαψε μόνο τον σερβικό λαό, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να υποστεί συνέπειες.

e-enimerosi

Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης.

e-enimerosi

«Είναι η γεωπολιτική, ηλίθιε».

e-enimerosi