Πολιτική

Απόφαση της Επιτροπής Εξωτερικών της Γερουσίας ΗΠΑ η πρόταση Μενέντεζ για τα 200 χρόνια της Επανάστασης 1821

Ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, χαιρέτισε σήμερα την έγκριση του σχεδίου απόφασης που είχε υποβάλει στην Επιτροπή για την 200η επέτειο της Ημέρας Ανεξαρτησίας της Ελλάδας, της 25ης Μαρτίου 2021.

Η πρόταση υποστηρίχθηκε επίσης από τον Γερουσιαστή Τζον Μπαράσο και χαιρετίζει την προσήλωση στην Δημοκρατία την οποία μοιράζονται η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και την διαρκή συνεργασία και την πλούσια ιστορία φιλίας μεταξύ των δυο χωρών.

“Είμαι απίστευτα υπερήφανος που βλέπω την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας να εγκρίνει μια απόφαση για την 200η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας και να ενώνεται με εκείνους στις Ηνωμένες Πολιτείες και ολόκληρο τον κόσμο που εορτάζουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ελληνικής κοινότητας και τις τεράστιες συνεισφορές της στην παγκόσμια ιστορία”, δήλωσε ο φιλέλληνας Γερουσιαστσής Μενέντεζ.

“Καθώς εργαζόμαστε για να εγκριθεί αυτή η σημαντική απόφαση από ολόκληρη τη Γερουσία αργότερα μέσα στην εβδομάδα, θα συνεχίσω να βρίσκω επιπλέον τρόπους ώστε να επεκταθεί περαιτέρω η σχέση ΗΠΑ – Ελλάδας, να προωθηθούν οι κοινές μας αξίες, να ενισχυθεί η συνεργασία στην ασφάλεια και να διασφαλιστεί η οικονομική ευημερία στα χρόνια που έρχονται”.

Σημειώνεται ότι η απόφαση:

* Αναγνωρίζει την 200η επέτειο της Ελληνικής Ημέρας Ανεξαρτησίας

* Χαιρετίζει την Αρχαία Ελλάδα ως κοιτίδα της Δημοκρατίας και την διαρκή προσήλωση του ελληνικού λαού στις δημοκρατικές αρχές

* Αναγνωρίζει τον σημαντικό ρόλο που έχει παίξει η Ελλάδα στην διεθνή σκηνή και επιπλέον την δυνατή σχέση της χώρας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

«Είναι η γεωπολιτική, ηλίθιε».

e-enimerosi

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

e-enimerosi

ΣΥΡΙΖΑ: Οι 35 υποψήφιοι ευρωβουλευτές από τον προκριματικό.

e-enimerosi