Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Gizelis Robotics: Robotsafe με σφραγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ (Vid.)

Μια πολύ σημαντική πιστοποίηση ελέγχου ποιότητας, ασφάλειας και αξιοπιστίας κατέκτησε το Robotsafe, το πρώτο αυτόνομο ελληνικό & ευρωπαϊκό ρομπότ απολύμανσης χώρων με σύστημα εκνέφωσης που ανέπτυξε η Gizelis Robotics. Σε ελέγχους μέτρησης της μείωσης του μικροβιακού φορτίου αέρα, μετά την εφαρμογή του ρομποτικού εκνεφωτή απολύμανσης χώρων, που πραγματοποιήθηκαν στο τμήμα Ποιοτικού Ελέγχου του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ επιτεύχθηκε μείωση της τάξης του 94%. Η μέτρηση αφορούσε δειγματοληψίες αέρα που κάλυψαν συνολικά επιφάνεια 170 τετ. μέτρων, πριν και μετά την εφαρμογή του ρομπότ εκνέφωσης.

Το Robotsafe είναι το 1ο αυτοκινούμενο συνεργατικό Robot που έχει κατασκευαστεί για εσωτερική απολύμανση σε εταιρικούς χώρους, εγκαταστάσεις, βιομηχανίες, αποθήκες, εργοστάσια, κέντρα διανομής, αεροδρόμια και υγειονομικούς χώρους.

Η προηγμένη τεχνολογία που ενσωματώνει, μέσω αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης, του επιτρέπει να αποφεύγει εμπόδια και να επανασχεδιάζει δυναμικά τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθεί στο χώρο, παρέχοντας έτσι κορυφαία ασφάλεια χρήσης και προστασίας.

Το Robotsafe με την τεχνολογία ψεκασμού ξηρού νέφους, μπορεί και διεισδύει σε περιοχές και σημεία που δύσκολα μπορούν να απολυμανθούν, ενώ δεν υγραίνονται οι επιφάνειες καθώς η μέγιστη διάμετρος των σωματιδίων είναι 10μm. Η απολύμανση υλοποιείται με προγραμματισμό, πλήρως αυτόνομα, με αισθητήρες laser 360˚ και 3D κάμερες.

Η Gizelis Robotics συνεργάστηκε με την εταιρεία Nanofos για την χρήση του πιστοποιημένου υγρού DeSalin Mas που απολυμαίνει και εξασφαλίζει την απομάκρυνση βακτηρίων και μικροβίων σύμφωνα με τα πρότυπα ΕΝ 1276 & ΕΝ 13697+Α1.

Ο κ. Ευάγγελος Γκιζελής, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Gizelils Robotics, τονίζει: «Σήμερα είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το Robotsafe και την μοναδική τεχνολογία που διαθέτει. Τεχνολογία που αναπτύχθηκε από ελληνικά μυαλά και που προσφέρει αυτό που υπόσχεται. Μπορούμε αποδεδειγμένα να ισχυριστούμε ότι το Robotsafe απαντά στις ανάγκες και προκλήσεις υγιεινής και ασφάλειας των χώρων εργασίας και παραγωγής που μας θέτει η πανδημία και όχι μόνο, διαθέτοντας πλέον τεκμηρίωση υψηλού επιπέδου, όπως αυτή από το Ινστιτούτο Παστέρ. To Robotsafe, ένα αποκλειστικά ελληνικής παραγωγής και υποστήριξης ρομπότ εγκαινιάζει μια νέα εποχή στην ασφάλεια, υγιεινή και απολύμανση χώρων».

Βιομηχανική & επιχειρηματική αριστεία ρομποτικής
Η Gizelis Robotics είναι η πιο σύγχρονη εταιρία ρομποτικών λύσεων, προϊόντων και βιομηχανικών εφαρμογών στην Ελλάδα. Παρέχει τόσο μοναδικές και κατ’ απαίτηση ρομποτικές λύσεις όσο και συνδυαστικές λύσεις ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης στην Ελληνική βιομηχανία και αγορές του εξωτερικού.

NanoPhos
Στη NanoPhos ΑΕ εφευρίσκουμε νέα, έξυπνα υλικά, ώστε να λύσουμε καθημερινά προβλήματα. Με τη δύναμη της Νανοτεχνολογίας δημιουργούμε ένα λειτουργικό περιβάλλον άνεσης, ασφάλειας και …ξενοιασιάς. Ακούγεται σχεδόν μαγικό, αλλά η επιστήμη της Νανοτεχνολογίας έχει δώσει τα απαραίτητα εργαλεία για τη δημιουργία ιδιαίτερων και λειτουργικών υλικών.

BROOKSTREET EQUITY PARTNERS LLP
Η Brookstreet Equity Partners (“Brookstreet”) είναι στρατηγικός εταίρος της Gizelis Robotics. Υποστηρίζει τον τομέα ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης της Gizelis Robotics. Η συνεργασία συνδυάζει την οικονομική εμπειρογνωμοσύνη και εμπορική υποστήριξη της Brookstreet στην Gizelis Robotics στο πλαίσιο της ανάπτυξης της αγοράς αυτοματισμών Industry 4.0.

Σχετικές αναρτήσεις

Οι δορυφόροι της Κίνας, Tiandu-1 και 2 δοκιμάζουν σεληνιακές επικοινωνίες και τεχνολογία πλοήγησης.

e-enimerosi

Ταξιδεύοντας στην εκπαίδευση του μέλλοντος.

e-enimerosi

Ζωντανά η έκλειψη Ηλίου.

e-enimerosi