Διατροφή υγεία

Μέλι & κανέλα: Ένας συνδυασμός με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες (εικόνες)

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ροφήματα, γλυκά ή όπου αλλού επιθυμείτε για να απολαύσετε τις μοναδικές θεραπευτικές τους ιδιότητες.

Είναι σημαντικό να επιλέγετε αγνό, μη επεξεργασμένο μέλι και να μην το βράζετε μαζί με άλλα υλικά, ούτε να το βάζετε στον φούρνο μικροκυμάτων. Το μέλι δεν χάνει όμως τη θρεπτική του αξία όταν το ανακατεύετε με ζεστό νερό.

Καλό είναι επίσης να επιλέγετε κανέλα Κεϋλάνης, η οποία περιέχει σημαντικά χαμηλότερες ποσότητες κουμαρίνης, ουσία που μπορεί να αποδειχθεί τοξική για το συκώτι σε μεγάλες δόσεις.

Δείτε τα οφέλη από την κατανάλωση μελιού και κανέλας στις εικόνες που ακολουθούν:

Σύμφωνα με την Αμερικανική Βιβλιοθήκη Ιατρικής, η κανέλα βοηθά να αντιμετωπιστούν οι μυϊκοί σπασμοί, η τάση προς έμετο, η διάρροια, το κρυολόγημα και τα προβλήματα στύσης.
Σύμφωνα με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Diabetes UK, η κανέλα μπορεί να βοηθήσει στην αποτελεσματικότερη διαχείριση του διαβήτη τύπου 1 και του διαβήτη τύπου 2.
Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Υγείας, η κιναμμωμαλδεΰδη της κανέλας μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση λοιμώξεων από βακτήρια και μύκητες. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ και δημοσιεύθηκε το 2010 στην επιθεώρηση FASEB Journal κατέδειξε ότι το μέλι έχει την ιδιότητα να καταπολεμά τα βακτήρια κι έτσι μπορεί να προστατεύσει από ευρύ φάσμα λοιμώξεων.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ διαπίστωσαν ότι ένα συστατικό της κανέλας (CEppt) μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου Αλτσχάιμερ.
Νευρολόγος από το Ιατρικό Κέντρο του αμερικανικού Πανεπιστημίου Rush υποστηρίζει ότι η κανέλα μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική και για τους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, καθώς βοηθά να ανασταλεί η εξέλιξη της νόσου.
Μελέτη από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια κατέδειξε ότι η κανέλα βοηθά τον οργανισμό να διαχειριστεί πιο αποτελεσματικά την κατανάλωση λιπαρών.
Μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση British Medical Journal κατέδειξε ότι το μέλι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.
Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ίδιο επιστημονικό περιοδικό έδειξε επίσης ότι το μέλι μειώνει τη διάρκεια των συμπτωμάτων σε μικρά παιδιά με βακτηριακή γαστρεντερίτιδα.
Το μέλι είναι ιδανικό για την καταπολέμηση του βήχα ακόμη και στα πολύ μικρά παιδιά, θεωρία που επιβεβαιώνεται από μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Pediatrics.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Πέντε σοβαρά προβλήματα υγείας που αποκαλύπτουν τα πόδια (Φώτο).

e-enimerosi

5 συστατικά που πρέπει να περιέχει το scrub απολέπισης (εικόνες)

e-enimerosi

Οξεία πυελονεφρίτιδα: 7 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε (εικόνες)

e-enimerosi