Άρθρα Ρεπορτάζ

Οι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν στη Γερμανία χρειάζονται τώρα ένα αρνητικό τεστ κορωνοϊού

Για την καταπολέμηση της πανδημίας, ένα αρνητικό τεστ είναι πλέον υποχρεωτικό για όλες τις πτήσεις προς τη Γερμανία.

Πρέπει να κάνετε το τεστ στη χώρα αναχώρησης πριν από την απογείωση. Όποιος δεν προσκομίσει αρνητικό τεστ δεν επιτρέπεται να επιβιβάζεται στο αεροσκάφος. Οι νέες οδηγίες τέθηκαν σε ισχύ τα μεσάνυχτα της Τρίτης και αρχικά θα ισχύουν έως και στις 12 Μαΐου. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, είναι ένα προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού.

Η Μέρκελ και οι υπουργοί-πρόεδροι των ομοσπονδιακών κρατών αποφάσισαν στις 22 Μαρτίου ότι το τεστ θα έπρεπε να έρθει ως απαίτηση εισόδου για τις πτήσεις. Επειδή οι μεταλλάξεις είναι πολύ μεταδοτικές, θα πρέπει τα ταξίδια να συνεχίσουν να “περιορίζονται στο απολύτως απαραίτητο ελάχιστο”.

Μια γυναίκα κρατά το δείγμα επιχρίσματος λαιμού σε ένα κέντρο δοκιμών Covid-19 στο αεροδρόμιο του Μονάχου, από σήμερα, ισχύει η γενική υποχρέωση για αρνητικό τεστ για τους ταξιδιώτες αεροπορικών ταξιδιών στη Γερμανία Matthias Balk/dpa

Εξελίξεις με του εμβολιασμούς

Έρχονται οι πρώτες παραδόσεις των εμβολίων από την Johnson & Johnson στα μέσα Απριλίου. Στη Γερμανία θα πραγματοποιηθούν από τα μέσα Απριλίου. Υπενθυμίζουμε πως τα εμβόλια των Biontech/Pfizer, Moderna και Astrazeneca χρησιμοποιούνται ήδη στη Γερμανία.

Οι Γερμανοί κτηνίατροι ζητούν να συμμετάσχουν στην εκστρατεία του εμβολιασμού. “Στις ΗΠΑ, οι κτηνίατροι εμβολιάζουν επίσης. Αυτή η ρεαλιστική προσέγγιση συνέβαλε στη μεγάλη επιτυχία εκεί. Στη Γαλλία, επίσης, οι κτηνίατροι πιθανότατα σύντομα θα μπορούν να κάνουν εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού. Οι εμβολιασμοί θα μπορούσαν εύκολα να εμβολιάσουν δύο εκατομμύρια άτομα το μήνα.

Το Βερολίνο, το Βρανδεμβούργο και η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία έχουν σταματήσει τους εμβολιασμούς της Astrazeneca για άτομα κάτω των 60 ετών σήμερα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο.

Χρήστος Μουρτζούκος

Ο ανθελληνικός ρόλος της Γερμανίας και των ΗΠΑ στο θέμα της Μακεδονίας και τα Ellinika Hoaxes.

e-enimerosi

«“Φράγμα Πύλης, Τρικάλων”: Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”.

e-enimerosi