Αθλητισμός

Πρόκριση στους 8 για τον Τσιτσιπά, ραντεβού με Χούρκατς (vids)

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε του 25χρονου Ιταλού (Νο.34) με 6-2, 7-6(2) σε 91 λεπτά και θα παίξει στην οκτάδα (1/4) με τον Πολωνό Χούμπερτ Χούρκατς, Νο.37 στον κόσμο.

Όπως και στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις του στη Φλόριντα, ο Στεφ μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα και πέρασε πολύ γρήγορα στη θέση του οδηγού (3-0). Κράτησε με άνεση το προβάδισμα στη συνέχεια και με νέο μπρέικ στο 5-2 έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση.

Το δεύτερο σετ ήταν πιο ανταγωνιστικό, με τον Σονέγκο να παίζει εξαιρετικά στο φιλέ και να… ταλαιπωρεί τον Στεφ με τα drop shots του. Τελικά τα πάντα ξεκαθάρισαν οριστικά στο τάι μπρέικ, όπου ο Τσιτσιπάς ήταν κυρίαρχος και δεν δυσκολεύτηκε να κλείσει τον αγώνα στο πρώτο ματς πόιντ του.

Είναι ο έβδομος Masters προημιτελικός για τον 22χρονο τενίστα, που θεωρητικά έχει το πάνω χέρι κόντρα στον Χούρκατς. Σε επτά αγώνες με τον 23χρονο Πολωνό, βλέπετε, ο Στέφανος έχει έξι νίκες!

Αν τα καταφέρει, πάντως, και περάσει στα ημιτελικά, τότε ενδεχομένως να πέσει πάνω στον Αντρέι Ρούμπλεφ, που άφησε εκτός τον Μάριν Τσίλιτς με 6-4, 6-4 και πέρασε στον δεύτερο Masters προημιτελικό του.

Ο φορμαρισμένος Ρώσος θα προσπαθήσει να φτάσει στον πρώτο του ημιτελικό σε 1000άρι τουρνουά (!), έχοντας ως αντίπαλο τον 19χρονο Σεμπάστιαν Κόρντα. Οι άλλοι προημιτελικοί (που θα διεξαχθούν απόψε) είναι Μεντβέντεφ-Μπαουτίστα και Σίνερ-Μπούμπλικ.

Θυμίζουμε, τέλος, ότι η Μαρία Σάκκαρη παίζει στις 20.00 με τη Ναόμι Οσάκα για μια θέση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στο τελικό του Μόντε Κάρλο μετά τον θρίαμβο επί του Σίνερ.

e-enimerosi

Μαρία Σακκάρη: Προκρίθηκε στον τελικό του Indian Wells.

e-enimerosi