Αθλητισμός

Αδίκησε τον εαυτό του ο Τσιτσιπάς (vid)

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ηττήθηκε με 2-6, 6-3, 6-4 από τον Χούμπερτ Χούρκατς (Νο.37) και στρέφει αναγκαστικά το βλέμμα του στη χωμάτινη σεζόν. Ο 24χρονος Πολωνός, από την άλλη, πέρασε για πρώτη φορά σε τετράδα Masters και θα περιμένει εκεί τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Αντρέι Ρούμπλεφ και τον Σεμπ Κόρντα.

Ο Στέφανος μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, όπως συνηθίζει να κάνει τον τελευταίο καιρό, όμως έχασε γρήγορα τον απόλυτο έλεγχο και φάνηκε να μένει από ενέργεια όταν το παιχνίδι πήγε σε τρίτο σετ. Το κυριότερο πρόβλημά του ήταν το δεύτερο σερβίς, πίσω από το οποίο πήρε το 43% των πόντων δίνοντας… δικαιώματα στον εξαιρετικό αντίπαλό του.

Ο Στεφ πήρε, λοιπόν, πολύ άνετα προβάδισμα στο πρώτο σετ (0-2), πλησίασε το δεύτερο μπρέικ στο αμέσως μετά και παρά τις έντονες προσπάθειες του Χούρκατς, έσπασε για άλλη μια φορά το σερβίς του Πολωνού στο 2-4 και «έγραψε» το 0-1.

Ο Τσιτσιπάς συνέχισε σε υψηλούς ρυθμούς και στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ, όμως αυτή τη φορά ο Χούρκατς είχε την άμεση απάντηση στο μπρέικ (το 0-2 έγινε 2-2) και άρχισε… να το πιστεύει. Κατάφερε να σβήσει μπρέικ πόιντ στο 3-3 και στο επόμενο γκέιμ επέστρεψε από το 40-0, για να φτάσει στο καθοριστικό μπρέικ, που ουσιαστικά του έδωσε και το δεύτερο σετ.

Με αυξημένα νεύρα και μειωμένη ενέργεια, ο Στεφ κρατήθηκε στο τρίτο σετ μέχρι το 2-2, αλλά στο επόμενο service γκέιμ του έχασε ξανά προβάδισμα με 40-0 για να μπει για τα καλά στη θέση του οδηγού ο Χούρκατς (3-2). Παρότι είχε ένα μπρέικ πόιντ αμέσως μετά, ο Στεφ δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά στη συνέχεια, με αποτέλεσμα να κλείσει το ματς ο Χούμπι μετά από συνολική προσπάθεια 2 ωρών και 20 λεπτών.

Ο Τσιτσιπάς έχει καταφέρει να παίξει τουλάχιστον στα προημιτελικά σε όσα τουρνουά λάβει μέρος, όμως… λείπει για την ώρα η κούπα. Ο επόμενος σταθμός του θα είναι το Μόντε Κάρλο (11/4), όπου θα διεξαχθεί το πρώτο χωμάτινο Masters της σεζόν.

Θυμίζουμε ότι περίπου στις 4 τα ξημερώματα η Μαρία Σάκκαρη μονομαχεί με την Μπιάνκα Αντρεέσκου για μια θέση στον τελικό της διοργάνωσης.

με πληροφορίες απο το sdna

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Ολυμπιακός στον έβδομο ουρανό.

Δημήτρης Λίτσας

Στους “4” του Conferens league ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Λίτσας

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi