Κοινωνία Κόσμος

ΗΠΑ: Συναγερμός στο Καπιτώλιο. Αναφορές για πυροβολισμούς

Η αστυνομία του Καπιτωλίου ανακοίνωσε ότι προχώρησε στον αποκλεισμό λόγω μιας «εξωτερικής απειλής ασφαλείας». Η εκπρόσωπος τουΛευκού Οίκου που ρωτήθηκε για το θέμα είπε ότι δεν είναι ενήμερη για το τι συμβαίνει στο Καπιτώλιο.

https://twitter.com/disclosetv/status/1378035873028177923?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1378035873028177923%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ethnos.gr%2Fkosmos%2F151995_kapitolio-synagermos-gia-pyrobolismoys

Το Καπιτώλιο των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον από απόσταση, με ένα αστυνομικό κορδόνι μπροστά

https://twitter.com/i/status/1378065016843333632

Νεκρός είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου που έπεσε πάνω σε αστυνομικούς σε σημείο ελέγχου στο Καπιτώλιο. Νεκρός είναι και ο ένας από τους δύο αστυνομικούς που παρασύρθηκαν από ένα αυτοκίνητο σήμερα στη βόρεια είσοδο του Καπιτωλίου, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο ύποπτος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε. Μετά που έριξε το αυτοκίνητο στο φυλάκιο ελέγχου ο οδηγός βγήκε από το όχημα κρατώντας μαχαίρι. Οι αστυνομικοί αντέδρασαν και πυροβόλησαν τον ύποπτο θέτοντάς τον υπό κράτηση. Σύμφωνα με email από το Σώμα της Αστυνομίας του Καπιτωλίου που έχει στην κατοχή του το CNN, επιβεβαιώνεται η ακολουθία των γεγονότων. Σύμφωνα με το email οι αξιωματικοί πυροβόλησαν τον ύποπτο αφού αυτός έπεσε με το αυτοκίνητο στον φραγμό και βγήκε κρατώντας το μαχαίρι. Σύμφωνα με πηγές, ο οδηγός άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί. Το συγκρότημα όπου στεγάζονται τα δύο Σώματα του Κογκρέσου τέθηκε σε συναγερμό νωρίτερα, μετά το συμβάν αυτό. Δεκάδες περιπολικά και άλλα οχήματα της αστυνομίας, χωρίς διακριτικά, έσπευσαν στην περιοχή, ενώ από πάνω πετούσε ένα ελικόπτερο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Όλοι οι δρόμοι που οδηγούσαν στο Καπιτώλιο αποκλείστηκαν ενώ απαγορεύτηκε η είσοδος και η έξοδος από το κτίριο. Κρατώντας ασπίδες, μέλη της Εθνοφρουράς, που έχουν αναπτυχθεί στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα μετά τις 6 Ιανουαρίου, περικύκλωσαν το συγκρότημα. Την ίδια ώρα, άλλοι συνάδελφοί τους στήθηκαν στα οδοφράγματα της αστυνομίας, αποκλείοντας τους γύρω δρόμους. Βουλευτές και γερουσιαστές δεν βρίσκονταν στο Καπιτώλιο, αφού το Κογκρέσο αυτήν την εβδομάδα δεν συνεδριάζει, λόγω των διακοπών του Πάσχα.

Το συμβάν «δεν φαίνεται να σχετίζεται με τρομοκρατία, αλλά προφανώς θα συνεχίσουμε τις έρευνες», δήλωσε ο Ρόμπερτ Κόντι, ο αρχηγός της Αστυνομίας της Ουάσινγκτον.

Σχετικές αναρτήσεις

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εκδήλωση για το Ραμαζάνι στη Φιλαδέλφεια – Αναφορές για θύματα

e-enimerosi