Εθνικά Θέματα

Η Τουρκία βγάζει ξανά τα γεωτρύπανα στην Ανατολική Μεσόγειο

Την επιστροφή των γεωτρύπανων στην Ανατολική Μεσόγειο προανήγγειλε η Τουρκία, ανεβάζοντας τη… θερμοκρασία στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ο υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ ανακοίνωσε την επιστροφή του γεωτρύπανου «Γιαβούζ» στις «προγραμματισμένες εργασίες του στην Ανατολική Μεσόγειο».

Η Τουρκία επιλέγει να ανεβάζει τους τόνους, μια εβδομάδα μετά τη Σύνοδο Κορυφής και λίγες μέρες πριν από τη πενταμερή διάσκεψη για το Κυπριακό.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε προειδοποιήσει την Τουρκία «να απέχει από ανανεωμένες προκλήσεις ή μονομερείς ενέργειες κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου», ωστόσο ο Φατίχ Ντονμέζ ανέφερε ότι τα τουρκικά γεωτρύπανα θα συνεχίσουν τις έρευνές τους στην Ανατολική Μεσόγειο.

«To Oruc Reis συνεχίζει τις σεισμικές έρευνες του στα ανοιχτά της Αττάλειας. Το Μπαρμπαρός πήγε για μακροχρόνια συντήρηση και είναι στα ναυπηγεία στην Τούζλα. Τo Γιαβούζ ολοκληρώνει τις προμήθειες του και σύντομα θα επιστρέψει στις προγραμματισμένες τους εργασίες στην Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος.

e-enimerosi

”Το Ν.Δελχί τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας-Η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο”!

e-enimerosi

Ανάλυση: Κοσσυφοπέδιο, ο τόπος δοκιμασίας του Σερβικού Λαού και του Διεθνούς Δικαίου… Η αναγνώριση από την Ελλάδα θα είναι μαχαίρι στην καρδιά της Κύπρου!

e-enimerosi