Κοινωνία Κόσμος

Έκτακτο Τουρκία, ανακοίνωση Ναυάρχων στις 02:00 τα ξημερώματα. Ερντογάν: «Απειλή πραξικοπήματος»

Απόστρατοι ναύαρχοι του Πολεμικού Ναυτικού κατηγορούν την κυβέρνηση για προσπάθεια ισλαμοποίησης του στρατού, ανάμεσά τους και ο εμπνευστής της «Γαλάζιας Πατρίδας». Η εισαγγελία της Άγκυρας ξεκίνησε έρευνα.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου, κάλεσε τους ναυάρχους να μάθουν τα όριά τους και έκανε λόγω για «ανακοίνωση με απειλή πραξικοπήματος», σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

Η ανακοίνωση των ναυάρχων «καρφώνει» την κυβέρνηση του Ερντογάν και για τη Συνθήκη του Μοντρέ και περιλαμβάνει προτάσεις.

Οι 103 ναύαρχοι αναφέρουν πόσο σημαντική είναι η συνθήκη του Μοντρέ, ότι είναι συμπλήρωμα της Συνθήκης της Λωζάνης και λένε ότι πρέπει να αποφευχθούν πράξεις αλλά και οποιαδήποτε ρητορική για την αλλαγή της συνθήκης του Μοντρέ.

Όσον αφορά την ισλαμοποίηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ήρθε με αφορμή την εικόνα Τούρκου ναυάρχου με σαρίκι να προσεύχεται, μιας και στην Τουρκία υπάρχει η ανεξιθρησκία.

«Η Τουρκική Δημοκρατία, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση μπορεί να αντιμετωπίσει δύσκολες και επικίνδυνες καταστάσεις όπως έχει συμβεί στην ιστορία της» η ανακοίνωση των ναυάρχων.

Εν τω μεταξύ, οι Καλίν και Οκταϊ, έβγαλαν ανακοίνωση, αναφέροντας το εξής: ”Καθίστε φρόνημα, γιατί θα υπάρχουν επιπτώσεις!”

Σχετικές αναρτήσεις

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εκδήλωση για το Ραμαζάνι στη Φιλαδέλφεια – Αναφορές για θύματα

e-enimerosi