Ειδήσεις και Νέα

Γερμανία. Μήνυμα Στάινμαϊερ για το Πάσχα: “Ας πολεμήσουμε όλοι μαζί!”

Για δεύτερη φορά από την αρχή της πανδημίας, ο Πρόεδρος απευθύνθηκε στον κόσμο σε μια μη προγραμματισμένη τηλεοπτική ομιλία. Ο αρχηγός του κράτους συνήθως απευθύνετε μόνο τα Χριστούγεννα.

Τόνισε πως ανυπομονούμε για ένα Πάσχα χωρίς την πανδημία και όπως είναι μία ευχή που δεν έχει εκπληρωθεί ακόμα, μετά από 13 μήνες η πανδημία συνεχίζει να σφυροκοπά. Εξέφρασε τα μηνύματα πως πρέπει να έχουμε επιμονή και υπομονή να βοηθήσουμε σε αυτή την δύσκολη κατάσταση αλλά και με την συμπεριφορά μας όπως με τα μέτρα αυτοπροστασίας, ώστε να στηρίξουμε σχολεία, οικονομία και επιχειρήσεις.
Επισήμανε την υπομονή των πολιτών και πως πολλοί έχουν χάσει και το εισόδημά τους με την κατάσταση του κορωνοϊού και τα συνεχιζόμενα lockdown. Αναφέρθηκε στα πολλά βήματα που έχουμε κάνει μπροστά παρά τα οποία σφάλματα από πλευράς πολιτείας.
Όσον αφορά τους εμβολιασμούς είπε πως ο φόβος για την πανδημία μετατοπίζει την ευθύνη για να μπορέσουμε να την ξεπεράσουμε, και πως χρειάζεται όλη η δύναμή μας για να σπάσουμε αυτό το τρίτο κύμα. Ή Πανδημία επιμένει και πρέπει να περιορίσουμε τις επαφές μας τονίζει.
Χρειάζεται σαφήνεια και αποφασιστικότητα, χρησιμοποιούμε ρεαλιστικούς στόχους για να μην χάνουμε τον προσανατολισμό μας και να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την όλη κατάσταση.
Τέλος για τα εμβόλια, είπε πως αναπτύχθηκαν εδώ στη Γερμανία και τις επόμενες εβδομάδες θα είναι περισσότερα καθώς η παραγωγή στην Ευρώπη θα αυξηθεί. Από την επόμενη εβδομάδα θα μπορούν να εμβολιάζουν πλέον και οι οικογενειακοί γιατροί, ο εμβολιασμός είναι ένα σημαντικό βήμα για να ξεπεράσουμε την Πανδημία.

Τέλος ευχήθηκε για ένα καλό Πάσχα.

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi