Κοινωνία Κόσμος

Daily Telegraph: Τα 10 ιδανικά ελληνικά νησιά για διακοπές το καλοκαίρι

Ποιος έχει ανάγκη τη Μύκονο όταν υπάρχει η Τήνος; Αγνοήστε τη Σαντορίνη, δοκιμάστε τη Φολέγανδρο», προτρέπει η Daily Telegraph προλογίζοντας το άρθρο της με τα 10 «ήσυχα» ελληνικά νησιά που είναι ιδανικά να επισκεφθεί κάποιος φέτος το καλοκαίρι, όταν ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού θα έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται αρχικά στα δημοφιλή νησιά της χώρας μας, που ανέκαθεν προσέλκυαν πλήθη τουριστών, και συγκεκριμένα «στη μοντέρνα Μύκονο, την κλασική Σαντορίνη, την καθιερωμένη Κρήτη, τη λαοφιλή Ρόδο, την Κω της διασκέδασης, την όμορφη Σκιάθο, την Κέρκυρα με την πληθώρα επιλογών της, την κινηματογραφική Κεφαλονιά και την καθιερωμένη Ζάκυνθο».

Στη συνέχεια, ο συντάκτης παραδέχεται, εντυπωσιασμένος, πως η Ελλάδα διαθέτει μια ανεπανάληπτη ικανότητα να παρουσιάζει εξαιρετικές εναλλακτικές δυνατότητες για διακοπές, ειδικά σε μια περίοδο που η αναζήτηση προορισμών μακριά από τα πλήθη είναι το νέο ζητούμενο.

Έτσι, προχωρά στον «δεκάλογο» μοναδικότητας της Ελλάδας, με νησιά που προσφέρουν αντιθέσεις, όμορφες εικόνες και αξέχαστες αναμνήσεις.

Ποια είναι αυτά τα νησιά;

  1. Τήνος
  2. Φολέγανδρος
  3. Κουφονήσια
  4. Κάρπαθος
  5. Σύμη
  6. Τήλος
  7. Σκόπελος
  8. Μεγανήσι
  9. Λευκάδα
  10. Ιθάκη

Ιδιαίτερη μνεία κάνει σε ένα νησί-αποκάλυψη, όπως τονίζει, τη Σκόπελο, η οποία «δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλους δημοφιλείς προορισμούς».

Ο συντάκτης εκθειάζει τα γραφικά χωριά της, τις ειδυλλιακές παραλίες της και υποκλίνεται στο μαγευτικό εκκλησάκι του Αϊ-Γιάννη, που είναι «σκαρφαλωμένο» σε έναν βράχο ύψους 100 μέτρων.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εκδήλωση για το Ραμαζάνι στη Φιλαδέλφεια – Αναφορές για θύματα

e-enimerosi