Ειδήσεις και Νέα

Εξοργισμένοι οι κάτοικοι της Κυψέλης για τα κορωνοπάρτι στην πλατεία Αγ. Γεωργίου

Το διήμερο γλέντι που στήθηκε Παρασκευή και Σάββατο στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη ήταν οργανωμένο, εκτιμούν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ και επισημαίνουν ότι σχετίζεται με την παρέμβαση και παρουσία της ομάδας ΟΔΟΣ στη πλατεία Βαρνάβα τις τελευταίες 48 ώρες. Οι θαμώνες της Βαρνάβα έδωσαν ραντεβού στην Αγίου Γεωργίου, για να συναντηθούν εκεί με άλλους νεαρούς που κατέφθασαν από άλλες περιοχές του κέντρου.

Η προσέλευση ξεκίνησε γύρω στις 9 το βράδυ και μέσα σε διάστημα μίας ώρας η πλατεία είχε γεμίσει. Ομάδες νεαρών, μάλιστα, τοποθέτησαν πρόχειρα “οδοφράγματα”, σέρνοντας τους κάδους απορριμμάτων στους δρόμους που οδηγούν στην πλατεία, προκειμένου να αποθαρρύνουν τους οδηγούς των Ι.Χ να προσεγγίσουν.

Την… μουσική επένδυση της βραδιάς ανέλαβαν αυτοκίνητα με ηχοσυστήματα, που έπαιζαν στη διαπασών, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση των κατοίκων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μεταξ΄θ 11 το βράδυ και 1 τα ξημερώματα το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσεως, όπως και στο Α.Τ Κυψέλης, δεχθηκαν “βομβαρδισμό” κλήσεων από εξαγριωμένους πολίτες, τα σπίτια των οποίων βρίσκονται περιμετρικά της πλατείας και στις γύρω γειτονιές, ωστόσο δεν υπήρξε καμιά απολύτως παρέμβαση από την πλευρά των Αρχών.

Όσο περνούσε η ώρα τόσο αυξανόταν η ροή του κόσμου και λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα, δίχως υπερβολή, συγχρωτίζονταν στην πλατεία γύρω στα 1.000 άτομα. Το κεντρικό μνημείο της Αγίου Γεωργίου, ο φανοστάτης με τους τρεις στεφανωμένους έρωτες και τους τέσσερις φανούς είχε μετατραπεί σε δημόσιο ουρητήριο και η δυσωδία έγινε έντονη μετά τις 2 τα ξημερώματα.

Εκατοντάδες κουτάκια μπύρας πεταμένα στο πλακόστρωτο, μαζί με άλλα τόσα αποτσίγαρα, συνέθεσαν το σκηνικό θλίψης με το πρώτο φως της ημέρας.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi