Ειδήσεις και Νέα

Γερμανία: Από αύριο Σάββατο τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ο νέος νόμος για την προστασία των λοιμώξεων θα τεθεί σε ισχύ για πρώτη φορά το Σάββατο. Για όλες τις περιοχές που έχουν τιμή συχνότητας 100 σε τρεις συνεχόμενες ημέρες. Με μια ματιά στις τιμές επίπτωσης από την περασμένη Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, αυτό ισχύει σήμερα για όλες τις μεγάλες πόλεις και τις μητροπολιτικές περιοχές.

Κυβέρνηση και κρατίδια

Εάν ξεπεραστούν τα όρια επίπτωσης, ισχύουν αυτόματα οι ομοσπονδιακοί κανόνες, επιτρέπεται στα κρατίδια να αποκλίνουν μόνο από αυτήν με αυστηρότερες απαιτήσεις. Τα σχολεία και τα παιδικά κέντρα πρέπει να κλείσουν με συχνότητα 165 και άνω. Οι περιορισμοί δεν ισχύουν αυτόματα επτά ημέρες μετά την πτώση της τιμής στην περιοχή κάτω από 100, αλλά το αργότερο στις 30 Ιουνίου.

Συνάντηση με άλλους

Επιτρέπονται μόνο συναντήσεις ενός νοικοκυριού με άλλο άτομο που εξακολουθεί να επιτρέπεται να πάρει μαζί τους τα ανήλικα παιδιά κάτω των 14 ετών.

Ελεύθερος χρόνος

Όλα τα μουσεία, γκαλερί, θέατρα ή μνημεία πρέπει τώρα να κλείσουν. Οι ζωολογικοί κήποι και οι βοτανικοί κήποι, από την άλλη πλευρά, παραμένουν ανοιχτοί επειδή ο κίνδυνος μόλυνσης είναι χαμηλότερος έξω. Οι καφετέριες και οι μπιραρίες παραμένουν κλειστές.

Δουλειά
Σε αντίθεση με το παρελθόν, οι εργαζόμενοι πρέπει τώρα να εργάζονται από το σπίτι, στο βαθμό που το επιτρέπει η φύση της εργασίας τους.

Ταξίδια

Οι πολίτες δεν πρέπει να κυκλοφορούν αν είναι δυνατόν. Οι τουριστικές διαμονές είναι ήδη αυστηρά περιορισμένες και δεν επιτρέπεται στα ξενοδοχεία να ενοικιάσουν δωμάτια για το σκοπό αυτό για μήνες.  Μεταξύ 10 μ.μ. και 5 π.μ. επιτρέπεται να φύγετε από το διαμέρισμά σας με έναν καλό λόγο, όπως όταν πρέπει να πάτε στη δουλειά, να χρειαστείτε ιατρική βοήθεια ή να πάρετε το σκυλί σας για μια βόλτα. Ο αθλητισμός είναι επίσης δυνατός μέχρι τα μεσάνυχτα. Στο Αμβούργο, η απαγόρευση της κυκλοφορίας συνεχίζει να ισχύει από τις 9 μ.μ. Όσον αφορά τη χρήση των τοπικών και υπεραστικών μέσων μαζικής μεταφοράς.

Η επιστημονική υπηρεσία της βουλής το διατυπώνει αυστηρά:

  • Στις σχετικές περιοχές απαγορεύεται η διαμονή σε “μέσα μεταφοράς”, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων.
  • Ακόμη και η διέλευση από αυτές τις περιοχές επιτρέπεται μόνο εάν εάν ισχύει ένας από τους παραπάνω λόγους. 
  • Το ταξίδι προς το αεροδρόμιο δεν είναι προγραμματισμένο. Η αεροπορική βιομηχανία προκαλεί ήδη το συναγερμό: “Προκειμένου να διατηρηθεί η διεθνής εναέρια κυκλοφορία, είναι ύψιστης σημασίας οι πτήσεις να είναι εφικτές νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ”, προειδοποιεί η Ομοσπονδιακή Ένωση της Γερμανικής Βιομηχανίας Αεροπορίας.

Υπαίθρια σπορ

Γενικά, ομαδικά αθλήματα απαγορεύονται, μόνο επαγγελματίες και ανταγωνιστικοί αθλητές εξαιρούνται. Και εδώ, δεν έχει σημασία αν το άθλημα πραγματοποιείται εκτός. Το ποδόσφαιρο ή το βόλεϊ δεν επιτρέπεται καν για οικογένειες που ζουν σε ένα νοικοκυριό, επειδή οι κανόνες επιτρέπουν μόνο “ατομικά αθλήματα”, όπως τζόκινγκ ή τένις. Υπάρχει μια μικρή εξαίρεση για παιδιά κάτω των 14 ετών: Μπορούν να κάνουν άθλημα “χωρίς επαφή” σε ομάδες πέντε άλλων παιδιών. 

Καταστήματα

Ακόμα και σύμφωνα με το νέο νόμο, υπάρχουν πολλά καταστήματα που παραμένουν ανοιχτά χωρίς περιορισμούς. Συγκεκριμένα, αυτό ισχύει για σούπερ μάρκετ, καταστήματα ποτών, καταστήματα υγιεινής διατροφής, παιδικά καταστήματα, φαρμακεία, οπτικούς, επαγγελματίες φροντίδας ακοής, βενζινάδικα, σημεία πώλησης εφημερίδων, βιβλιοπωλεία, ανθοπωλεία, αγορές προμηθειών κατοικίδιων ζώων, ζώα αγορές ζωοτροφών, κέντρα κήπου και χονδρέμποροι – σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με τις κατάλληλες έννοιες υγιεινής. Όλα τα άλλα καταστήματα επιτρέπεται να κάνουν ραντεβού στους πελάτες τους από συχνότητα 100 και κάτω από το όριο των 150 εάν μπορούν να δείξουν αρνητικό τεστ. Πάνω από το 150, επιτρέπεται στους πελάτες να έρχονται και να τα παραλαμβάνουν μόνοι τους.

Κομμωτήρια και φυσιοθεραπευτές

Επιτρέπεται η φυσιοθεραπεία, όπως και τα κομμωτήρια και η περιποίηση των ποδιών. Ωστόσο, οι πελάτες πρέπει να δείξουν αρνητικό τεστ.

Εξαιρέσεις για εμβολιασμένα άτομα

Για το άμεσο μέλλον, δεν πρέπει να γίνεται διάκριση μεταξύ πλήρως εμβολιασμένων ατόμων και όλων των άλλων. Η καγκελάριος θα το συζητήσει με τους πρωθυπουργούς την Δευτέρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi