Ειδήσεις και Νέα

Eνημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19

Eνημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19 από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Περισσότεροι από2.758.780 εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στη χώρα, με 1.964.640 πολίτες να έχουν λάβει την 1η δόση και 790.140 και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Εκτενή αναφορά στο εμβόλιο της Johnson & Johnson έκανε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού.

Τονίζοντας ότι τα 15 περιστατικά θρομβώσεων σε σύνολο 7,9 εκατομμυρίων εμβολιασμού αφορούσαν γυναίκες 18-49 ετών, με μέση ηλικία τα 37 έτη, ανακοίνωσε ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έδωσε το «πράσινο φως» για τη χορήγησή του στην Ελλάδα, μετά από λεπτομερή έλεγχος για τα θρομβωτικά επεισόδια που συνοδεύονται από θρομβοπενία.

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, λαμβάνοντας υπόψιν αυτά τα δεδομένα, γνωμοδότησε θετικά για την άρση της απαγόρευσης της χορήγησης του εμβολίου και στη χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, προέτρεψε τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και προέβλεψε, στα τέλη Μαΐου, να πλησιάσουμε τα 5.000.000 εμβολιασμένους.

Αύριο, Μ. Τρίτη, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών, μόνο με εμβόλια της AstraZeneca.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, αναμένεται να ανακοινώσουν ότι στις 30 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ηλικιακές ομάδες 40-44 χρόνων και 45-49 ετών.

Όπως έχει ανακοινωθεί, τον Μάιο θα αναπτυχθούν 1.471 εμβολιαστικά κέντρα, αριθμός που θα αυξηθεί καθώς θα προστεθούν δυνάμεις και από τον ιδιωτικό τομέα, πολυϊατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια, κλινικές και θεραπευτήρια.

με πληροφορίες από CNN Greece

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi