Αθλητισμός

Ο Χάμιλτον πήρε την νίκη στην Πορτογαλία.

Στη δεύτερη νίκη της σεζόν από τον παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 Lewis Hamilton στην Πορτογαλία, Ο σταρ της Mercedes, Χάμιλτον, επέκτεινε το προβάδισμά του στη γενική κατάταξη στους λόφους του Portimão με την επιτυχία του 97ου Grand Prix της καριέρας του. Τρίτος ήταν ο Valtteri Bottas, ο οποίος δεν μπόρεσε να διατηρήσει την pole position.

«Ήταν ένας τόσο σκληρός αγώνας, σωματικά και ψυχικά. Θα ήταν πολύ εύκολο να κάνεις λάθη. Πρέπει να ανακάμψω τώρα δύο ή τρεις μέρες », δήλωσε ο Χάμιλτον:« Δεν ήταν τέλειο σήμερα, πρέπει ακόμα να γυρίσουμε λίγες πέτρες ». Λείπει κάποια ταχύτητα σε σύγκριση με τη Mercedes. “

Το πρωτάθλημα, ωστόσο, θα συνεχίσει να διαμορφώνεται από τη μονομαχία μεταξύ Χάμιλτον και Βερστάππεν, οι οποίοι, όπως και στο Μπαχρέιν και τον Ιμόλα, έκαναν τη νίκη μεταξύ τους. Ο Βρετανός πρωταθλητής είναι τώρα οκτώ πόντους μπροστά από τον Ολλανδό με 69 πόντους πριν συνεχίσει στον αγώνα της Ισπανίας την επόμενη Κυριακή.

Ο Verstappen έδειξε στην πρώτη στροφή πως άξιζε να το δούμε από την αρχή. Μετά από μια είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας, η οποία ήταν απαραίτητη αφού ο Kimi Räikkönen έφυγε από την Alfa Romeo στον πρώτο γύρο. Τέσσερις γύροι αργότερα, ο Βρετανός ήταν και πάλι δεύτερος. Στην κορυφή, ο pole setter Bottas είχε μόνο μια καθαρή διαδρομή, επειδή ο Χάμιλτον δεν μπορούσε να ξεκινήσει αμέσως μια επίθεση. Το Σάββατο, ο Χάμιλτον έχασε σχεδόν την 100η pole θέση της καριέρας του και τερμάτισε δεύτερος, παίρνοντας το προβάδισμα του Grand Prix για πρώτη φορά στον 20ο γύρο.

Κανείς δεν μπορούσε να ακολουθήσει το τρίο του Χάμιλτον / Μποτάς / Βερστάππεν. Μετά από το ένα τρίτο της απόστασης του αγώνα, ο Vettel ήταν ένας από τους πρώτους που έκαναν αλλαγή ελαστικών, ενώ η μονομαχία του Mick Schumacher με τον Masepin δεν κατάφερε να τερματίσει τελευταία. Στην εποχή του πρωτάρη του, ο 22χρονος κράτησε τον Ρώσο σε απόσταση, αλλά ήταν αρκετά κατώτερος στον αγώνα για το πρώτο του σημείο πρωταθλήματος και τις άλλες αγωνιστικές ομάδες. Σε τελική ανάλυση: Ο Schumacher οδήγησε τους Williams του Nicholas Latifi και μάλιστα πέρασε.

Ο Χάμιλτον διαμαρτυρήθηκε για την υψηλή φθορά των ελαστικών στο pit radio ακόμη και πριν ολοκληρωθούν οι μισοί γύροι. Η ολισθηρή άσφαλτος και ο υπερβολικός άνεμος, όπως και το προηγούμενο έτος, προκάλεσαν επίσης ορισμένα προβλήματα για τους πιλότους. Παρ ‘όλα αυτά, ο Χάμιλτον κράτησε το προβάδισμα με τους ταχύτερους χρόνους, ο Μποτάς έπρεπε να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενάντια στον νικητή της Imola Verstappen.

Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα. Ακολουθήστε μας και στο Google news.

Σχετικές αναρτήσεις

Στους “4” του Conferens league ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Λίτσας

Μαζί με τον Τσιτσιπά ο Λεκλέρκ στο Μόντε Κάρλο, και δυναμική επιστροφή του Τσιτσιπά στους τίτλους.

e-enimerosi

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στο τελικό του Μόντε Κάρλο μετά τον θρίαμβο επί του Σίνερ.

e-enimerosi