Άρθρα Ρεπορτάζ

Τα κρατίδια απελευθερώνουν τους εμβολιασμένους.

Πριν η κυβέρνηση χαλαρώσει τους περιορισμούς για τους εμβολιασμένους ανθρώπους την ερχόμενη εβδομάδα, όλο και περισσότερα κρατίδια προχωρούν με τα δικά τους ψηφίσματα. Η τάση: όσοι έχουν εμβολιαστεί, όσοι έχουν αναρρώσει και εκείνοι που έχουν υποβληθεί σε τεστ αντιμετωπίζονται ισότιμα.

Σε όλο και περισσότερα κρατίδια, τα μέτρα για τα εμβολιασμένα άτομα χαλαρώνουν. Τα κρατίδια της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και του Σάαρλαντ αποφάσισαν το Σάββατο ότι η ανακούφιση θα εφαρμοστεί από τη Δευτέρα σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του ιού ή έχουν αναρρώσει. Αυτό σημαίνει ότι δεν απαιτείται πλέον να κάνουν τεστ όταν επισκέπτονται κομμωτήρια ή ψωνίζουν σε καταστήματα που απαιτούν τεστ. Η κυβέρνηση θέλει να θέσει σε ισχύ έναν εθνικό ομοιόμορφο κανονισμό την επόμενη εβδομάδα. 

Armin Laschet: “Είναι το πρώτο βήμα”.

“Είναι ένα πρώτο βήμα για την εξίσωση εκείνων που έχουν εμβολιαστεί και εκείνων που έχουν αναρρώσει με εκείνους που έχουν δοκιμαστεί αρνητικά”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Δεν αποτελούν μείζονα απειλή, “για αυτόν τον λόγο παίρνουμε πίσω τις καταπατήσεις για τα θεμελιώδη δικαιώματα αυτής της ομάδας ανθρώπων”. Ο Laschet ζήτησε επίσης εθνικούς ομοιόμορφους κανονισμούς. 

“Άτομα που είναι εμφανώς μη εκτεθειμένα σε υψηλό κίνδυνο μόλυνσης για άλλους θα έχουν λίγο ευκολότερη καθημερινή ζωή καθώς δεν χρειάζεται πλέον να κάνουν τεστ”, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Σάαρλαντ Tobias Hans.

Η πρόεδρος του Συμβουλίου Δεοντολογίας Alena Buyx, υποστηρίζει τη χαλάρωση των εμβολιασμένων ατόμων.

Η Alena Buyx υποστήριξε τη χαλάρωση που είχε προγραμματίσει η κυβέρνηση για άτομα που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώση. “Η ισότητα των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί, έχουν κάνει τεστ και έχουν αναρρώσει είναι “ηθικά μη προβληματική”.

“Το πιο σημαντικό πράγμα, ωστόσο, είναι ένα ποσοστό εμβολιασμού που είναι όσο το δυνατόν υψηλότερο” τόνισε η Πρόεδρος του Συμβουλίου Ηθικής.

Οι εμβολιασμένοι άνθρωποι εξαιρούνται από τους περιορισμούς εξόδου και επαφής.

Πριν από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και το Σάαρλαντ, αρκετά άλλα κρατίδια είχαν ήδη αποφασίσει να χαλαρώσουν τους περιορισμούς για άτομα με πλήρη εμβολιασμό. Η κυβέρνηση θέλει να εκδώσει κανονισμό την επόμενη εβδομάδα. Αυτό προβλέπει επίσης ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι άνθρωποι εξαιρούνται από τους περιορισμούς εξόδου και επαφής. Το διάταγμα θα μπορούσε να έρθει στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο την Παρασκευή. 

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch, λιγότερο από οκτώ τοις εκατό των Γερμανών πολιτών είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Τρία στα τέσσερα εγκεκριμένα εμβόλια απαιτούν δύο δόσεις. Τα άτομα θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένα δύο εβδομάδες μετά την δεύτερη δόση. 

“Τώρα θα μπορούν να εμβολιάζονται αρκετά άτομα γρήγορα”

Η προτεραιότητα του εμβολιασμού πρώτα για τις ομάδες υψηλού κινδύνου θα πρέπει στη συνέχεια να εξαλειφθεί. Ίσως απο τον Ιούνιο, έτσι θα μπορούν να εμβολιάζονται όλοι οι πολίτες το επιθυμούν, χωρίς προτεραιότητα.

Ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Klaus Reinhardt δήλωσε: “Είμαι πεπεισμένος ότι τώρα θα είμαστε σε θέση να εμβολιάσουμε έναν αρκετά μεγάλο αριθμό ατόμων γρήγορα για να επιτύχουμε σημαντική μείωση των μολύνσεων. Το 70% του πληθυσμού μπορεί να εμβολιαστεί, το οποίο θεωρείται ένα σημαντικό ποσοστό προστασία για την ανοσία του πλυθησμού.

Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα. Ακολουθήστε μας και στο Google news.

Σχετικές αναρτήσεις

Κοσσυφοπέδιο: Η τραγική προσωπικότητα της κ. Μπακογιάννη και η Ελληνική Κυβέρνηση ως θεματοφύλακας της μεγάλης Αλβανίας, και της “κοσοβοποίησης” της Θράκης και της Κύπρου

e-enimerosi

Λάμπρος Τζούμης: Tι αποκάλυψε για την σύγκρουση Ισραήλ-Ιράν.

e-enimerosi

Στόχος είναι οι ορθόδοξοι λαοί των Βαλκανίων!!!

e-enimerosi