Ειδήσεις και Νέα

Εμβόλιο Pfizer: Άρχισε η αξιολόγηση του ΕΜΑ για τις ηλικίες 12 -15 ετών

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε ότι άρχισε την αξιολόγηση της χρήσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19 στις ηλικίες 12-15 ετών, έπειτα από τα σχετικά αιτήματα αδειοδότησης που κατατέθηκαν για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Ο ΕΜΑ θα επικοινωνήσει τα αποτελέσματα της αξιολόγησής του, που αναμένονται τον Ιούνιο, εκτός και αν κριθούν απαραίτητες συμπληρωματικές πληροφορίες» αναφέρει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Σε σχετική ανακοίνωση ο ΕΜΑ επισημαίνει ότι «θα διεξάγει ταχεία αξιολόγηση των δεδομένων που έδωσε η εταιρεία που εμπορεύεται το Comirnaty», το εμπορικό όνομα του εμβολίου κατά της Covid 19 που έχουν αναπτύξει από κοινού BioNTech και Pfizer.

Τα δεδομένα αυτά περιλαμβάνουν τα αποτελέσματα ευρείας κλινικής δοκιμής που βρίσκεται σε εξέλιξη, με τη συμμετοχή εφήβων από την ηλικία των 12 ετών, σύμφωνα με τον EMA.

Οι BioNTech και Pfizer ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι ζήτησαν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων να επεκτείνει στις ηλικίες 12-15 ετών την αδειοδότηση του εμβολίου τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο περιορίζεται αυτή τη στιγμή στους άνω των 16 ετών.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι δύο εταιρείες κατέθεσαν στις αρχές Απριλίου ανάλογο αίτημα επέκτασης της άδειας που είχε εκδώσει η Ομοσπονδιακή Αρχή Φαρμάκων (FDA).

Κανένα εμβόλιο δεν έχει εγκριθεί προς το παρόν για τα παιδιά, τα οποία είναι λιγότερο εκτεθειμένα στο να νοσήσουν σοβαρά από την ασθένεια και για τα οποία ο εμβολιασμός δεν αποτελούσε προτεραιότητα μέχρι τώρα.

Εντούτοις, αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού και θα πρέπει να έχουν επίσης ανοσοποιηθεί προκειμένου να μπει φρένο στη διασπορά της πανδημίας, υποστηρίζουν ειδικοί.

Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα. Ακολουθήστε μας και στο Google news.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi