Κοινωνία Κόσμος

Ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς χωρίζουν

Ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς πρόκειται να χωρίσουν, αυτό ανακοίνωσαν στο Twitter. Αυτό εγείρει ερωτήματα σχετικά και με το μέλλον του κοινού ιδρύματος.

Η Μελίντα και ο Μπιλ Γκέιτς χωρίζουν. Ο συνιδρυτής της εταιρείας λογισμικού Microsoft και η σύζυγός του ανακοίνωσαν σε κοινή δήλωση στο Twitter ότι είχαν αποφασίσει να κάνουν αυτό το βήμα «μετά από προσεκτική εξέταση και πολλή δουλειά στη σχέση μας». Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο για 27 χρόνια. Το διαζύγιο δημιουργεί αμέσως ερωτήματα σχετικά με το μέλλον του φιλανθρωπικού ιδρύματος που ο 65χρονος Μπιλ Γκέιτς και η 56χρονη Μελίντα Γκέιτς συμπροεδρεύουν ισότιμα. Η εικόνα δίνει την εντύπωση ότι δεν πρέπει να αλλάξουν και πάρα πολλά.

Και οι δύο συνέχισαν να πιστεύουν στην αποστολή του ιδρύματος και ήθελαν να συνεχίσουν να συνεργάζονται εκεί. “Αλλά δεν πιστεύουμε πλέον ότι μπορούμε να μεγαλώσουμε μαζί ως ζευγάρι σε αυτήν την επόμενη φάση της ζωής μας”, συνέχισε. Το ίδρυμα δεν ήθελε να κάνει περαιτέρω σχόλια.

Το ” Ίδρυμα Bill & Melinda Gates ” είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό ίδρυμα στον κόσμο. Αξίζει περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια και έχει ξοδέψει σχεδόν 55 δισεκατομμύρια δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς από τότε που ιδρύθηκε το 2000. Τα έργα της απευθύνονται κυρίως σε αναπτυσσόμενες χώρες, όπου προσπαθεί, για παράδειγμα, να καταπολεμήσει ασθένειες όπως η ελονοσία και η πολιομυελίτιδα και να βοηθήσει τους αγρότες να επιτύχουν καλύτερες συγκομιδές. Ασχολήθηκε επίσης με την κρίση του κορωνοϊού και υποσχέθηκε πολλά χρήματα για την ανάπτυξη εμβολίων. Ο Μπιλ Γκέιτς έγινε ιδιαίτερα αντικείμενο πολλών θεωριών συνωμοσίας σε σχέση με αυτό, για παράδειγμα ότι ήθελε να εμφυτεύσει μικροτσίπ σε ανθρώπους ως μέρος των εμβολιασμών.

Ο Μπιλ Γκέιτς ήταν από καιρό ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, η περιουσία του βασίστηκε στη Microsoft. Σήμερα κατατάσσεται τέταρτη στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του Forbes στον κόσμο, και η περιουσία του υπολογίζεται σε περίπου 130 δισεκατομμύρια δολάρια. Μπροστά του είναι ο Jeff Bezos, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του διαδικτυακού καταστήματος Amazon.com, και ο Elon Musk, διευθύνων σύμβουλος του κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla και η διαστημική εταιρεία SpaceX. Ο ίδιος ο Μπέζος ανακοίνωσε το διαζύγιό του πριν από δύο χρόνια, επίσης στο Twitter. Η MacKenzie Bezos, η οποία τώρα ονομάζεται MacKenzie Scott, έλαβε το ένα τέταρτο των μετοχών που είχε προηγουμένως το ζευγάρι κατά τη διάρκεια του διαζυγίου. Έχει πλέον κάνει ένα όνομα για τον εαυτό της ως ευεργέτης και έχει δωρίσει δισεκατομμύρια δολάρια.

Δημοφιλείς συνομιλητές σε όλο τον κόσμο

Η Μελίντα Γκέιτς δούλευε στη Microsoft. Ξεκίνησε εκεί το 1987 και εργάστηκε με αποφασιστικότητα. Γνώρισε τον Μπιλ λίγο μετά την ένταξή του στην εταιρεία, όταν οι δύο έμειναν δίπλα τους σε μια επαγγελματική εκδήλωση. Περιέγραψαν ένα κοινό ταξίδι στην Ανατολική Αφρική λίγο μετά την εμπλοκή τους το 1993 ως σημαντική έμπνευση για το θεμελιώδες έργο τους. Αυτό προοριζόταν πραγματικά για ένα διασκεδαστικό ταξίδι με σαφάρι, αλλά τους έφερε επίσης σε επαφή με ακραία φτώχεια για πρώτη φορά. Καθώς περπατούσε στην παραλία της Ζανζιβάρης, το ζευγάρι αποφάσισε να κάνει κάτι για αυτό με τα περιουσιακά στοιχεία του Bill της Microsoft. Το ίδρυμα ιδρύθηκε επίσημα το 2000.

Ο Μπιλ Γκέιτς έχει επικεντρωθεί σχεδόν αποκλειστικά στη δουλειά του στο ίδρυμα από το 2008. Με αυτό το φιλανθρωπικό έργο, η δημόσια εικόνα του έχει αλλάξει σημαντικά. Κατά τη διάρκεια του χρόνου του στη Microsoft, ήταν αμφιλεγόμενο πρόσωπο και θεωρήθηκε ανελέητο μονοπώλιο που χρησιμοποιεί αδίστακτες μεθόδους για να κρατήσει τον ανταγωνισμό σε απόσταση. Στο θεμελιώδες έργο του, θεωρήθηκε αρχικά ότι είχε χαμηλότερα κίνητρα όπως φορολογικά πλεονεκτήματα, αλλά τώρα έχει αποκτήσει αξιοπιστία. Σήμερα, ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς είναι περιζήτητοι συνομιλητές για πολιτικούς σε όλο τον κόσμο.

Πώς οι δύο θα διαιρέσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία μετά το διαζύγιο παραμένει ασαφές στην αρχή. Ωστόσο, και οι δύο έχουν συχνά πει ότι θέλουν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων τους να εισρέουν στις φιλανθρωπικές τους δραστηριότητες και ότι μόνο ένα σχετικά μικρό μέρος κληροδοτείται στα παιδιά τους. Το ζευγάρι έχει τρία παιδιά, είναι 18, 21 και 25 ετών.

Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα. Ακολουθήστε μας και στο Google news.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εκδήλωση για το Ραμαζάνι στη Φιλαδέλφεια – Αναφορές για θύματα

e-enimerosi