Διατροφή υγεία

Ενυδάτωση: 7 tips για να προετοιμάσετε την επιδερμίδα σας για το καλοκαίρι (εικόνες)

Έχετε παρατηρήσει μια ενοχλητική θαμπάδα στο πρόσωπο σας; Μήπως η υγεία της επιδερμίδας του προσώπου σας δεν είναι προτεραιότητα και δείχνετε μονίμως κουρασμένη;

Το πιο συνηθισμένο λάθος το οποίο κάνουν όλο και περισσότερες γυναίκες (αλλά και άντρες, γιατί ποιος είπε ότι η ομορφιά είναι μόνο γυναικεία υπόθεση) είναι ότι παραμελούν την υγεία του προσώπου τους.

Δείτε αναλυτικά στην gallery που ακολουθεί 7 έξυπνους τρόπους που θα ενυδατώσουν την επιδερμίδα σας, χωρίς κόπο αλλά με τρόπο!

Επισκεφθείτε τον δερματολόγο σας: Το πρώτο και βασικό βήμα για τη διατήρηση της υγείας του προσώπου είναι να κάνετε ένα ραντεβού με τον δερματολόγο, ο οποίος θα ορίσει τις ανάγκες που έχει το δέρμα σας προτείνοντας τα κατάλληλα προϊόντα ή θα κρίνει εάν πρέπει να πάρετε φαρμακευτική αγωγή. Το φυσικά λιπαρό δέρμα έχει διαφορετικές ανάγκες από το ευαίσθητο, όπως ακριβώς και το νεανικό από το πιο ώριμο. Ο δερματολόγος θα ορίσει τη «ρίζα» του προβλήματος και την θεραπεία ανάλογα με τον τύπου της επιδερμίδας σας και τις ανάγκες που έχετε την δεδομένη στιγμή.
Εμπιστευτείτε την Aloe Vera: Η Aloe Vera είναι ένα από τα καλύτερα «όπλα» που δίνει η φύση στον άνθρωπο. Οι ευεργετικές της ιδιότητες είναι πολλές, ενώ όσον αφορά το δέρμα, η εφαρμογή της ανακουφίζει τον ερεθισμό που προκαλείται από την ξηρότητα. Με το να χρησιμοποιείτε προϊόντα που έχουν ως βάση την Aloe Vera, θα βελτιώσετε την υγρασία του προσώπου και θα ανακουφιστείτε από την ερυθρότητα και τη φαγούρα.
Διατροφή πλούσια σε φρούτα & λαχανικά: Μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε καλά λιπαρά, φρούτα και λαχανικά, θα αποτοξινώσει τον οργανισμό σας και θα επαναφέρει το χαμένο κολλαγόνο στην επιδερμίδα.
Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα προϊόντα ενυδάτωσης: Η σωστή ενυδάτωση δεν θέλει κόπο, ούτε ακριβά προϊόντα. Αναζητήστε τα προϊόντα που σας ταιριάζουν περισσότερο, δώστε χρόνο για να δείτε πως αντιδρά το δέρμα σε αυτά και μετά αποφασίστε ποια θα αγοράσετε. Μην παρασύρεστε από όμορφες συσκευάσεις και δημοτικότητα και μην απορρίπτετε τα custom made προϊόντα που μπορείτε να δημιουργήσετε σε συνεργασία με τον φαρμακοποιό σας.
Πίνετε πολύ νερό: Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον δύο λίτρα (περίπου δύο μεγάλα μπουκάλια) νερό την ημέρα. Τα περιβόητα «8 ποτήρια ημερησίως» είναι πλέον ένας ξεπερασμένος μύθος, καθώς ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η έκθεση της επιδερμίδας σε στρες και περιβαλλοντικές τοξίνες, έχουν αλλάξει τις απαιτήσεις της επιδερμίδας. Προσφέρετε λοιπόν στον οργανισμό σας όσο περισσότερο νερό μπορείτε, Μόνο καλό θα του κάνει.
Απολέπιση τώρα: Η εβδομαδιαία ρουτίνα ομορφιάς θα πρέπει να περιλαμβάνει απολέπιση 1-2 φορές. Η απολέπιση συμβάλλει στη γενικότερη υγεία του προσώπου. καθώς απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, αφήνοντας την επιδερμίδα καθαρή για να υποδεχτεί την περιποίηση. Μην το παρακάνετε ωστόσο. Μέχρι δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές καθώς η υπερβολική εφαρμογή απολεπιστικών προϊόντων μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, αποσταθεροποίηση του PH και έντονη αφυδάτωση.
Επιλέξτε προϊόντα υψηλής ενυδάτωσης: Σε περίπτωση που η επιδερμίδα σας περνάει την… «πιο ξηρή της φάση», επιλέξτε προϊόντα βαθιάς ενυδάτωσης που έχουν ως βάση το νερό και όχι πχ. το πετρέλαιο που το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να αφυδατώσει περισσότερο το δέρμα σας.                                                                                                                                                                     πηγή: onmed.gr
google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Πέντε σοβαρά προβλήματα υγείας που αποκαλύπτουν τα πόδια (Φώτο).

e-enimerosi

5 συστατικά που πρέπει να περιέχει το scrub απολέπισης (εικόνες)

e-enimerosi

Οξεία πυελονεφρίτιδα: 7 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε (εικόνες)

e-enimerosi