Ειδήσεις και Νέα

Ο υπουργός Υγείας Jens Spahn υποσχέθηκε ότι η προτεραιότητα του εμβολιασμού θα πρέπει να αρθεί τον Ιούνιο.

Η Γερμανία εξακολουθεί να εμβολιάζει σύμφωνα με τις προτεραιότητες, εκείνες που διατρέχουν τον πρώτο κίνδυνο, δηλαδή ηλικιωμένους και με υποκείμενα νοσήματα.

Τουλάχιστον από τη στιγμή που η χαλάρωση για τους εμβολιασμένους και όσους έχουν αναρρώσει έχει γίνει μια συμφωνία για χαλάρωση στους περιορισμούς, η ανυπομονησία εκείνων που θέλουν να εμβολιαστούν αυξάνεται. Νέοι που δεν βγαίνουν έξω για ένα χρόνο, ώστε να μην θέσουν σε κίνδυνο τους ηλικιωμένους. Γονείς που είναι διχασμένοι μεταξύ της τηλεεργασίας και της κατ ‘οίκον εκπαίδευσης. Και απλά όλοι όσοι περιμένουν τη σειρά τους ελπίζουν να πάρουν επιτέλους μια ευκαιρία για προστασία και ένα κομμάτι της προ-κορώνοϊού εποχής.

Ελαχιστοποίηση των θανάτων

Η βρετανική ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Warwick εξέτασε, μεταξύ άλλων, ποια στρατηγική εμβολιασμού είναι πιθανότερο να ελαχιστοποιήσει τους θανάτου. Το αποτέλεσμα είναι σαφές. Σε όλα τα προσομοιωμένα σενάρια, διαπιστώθηκε ότι “ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων και των πιο ευάλωτων ατόμων έχει το μεγαλύτερο αποτέλεσμα”, γράφουν στην έκθεση που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “The Lancet”. Εάν οι ηλικιωμένοι εμβολιάζονται πρώτοι, ο αριθμός των θανάτων μειώνεται σημαντικά.

Αλλά οι ηλικιωμένοι δεν είναι αυτοί που διαδίδουν αποφασιστικά τον ιό.

Προσομοίωση διαφορετικών αλληλουχιών εμβολιασμού
Η ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε τη βέλτιστη ακολουθία εμβολιασμού («το παλαιότερο πρώτο») με μέγιστη πρόσληψη εμβολίου 70% στον πληθυσμό. Η βέλτιστη αλληλουχία εμβολιασμού δεν εξαρτάται από τη σύνθεση της αντίστοιχης αποτελεσματικότητας των εμβολίων. Δείχνουμε τα μέσα 100 ανεξάρτητων προσομοιώσεων για κάθε αποτελεσματικότητα εμβολίου (σταθερές γραμμές). Η γκρι διακεκομμένη γραμμή δείχνει το βασικό επίπεδο θνησιμότητας από το πρώτο κύμα της πανδημίας © 2021 Moore et al

Είναι η Γερμανία έτοιμη για το τέλος της προτεραιότητας;

Το 80% των ατόμων άνω των 80 ετών έχουν εμβολιαστεί μία φορά και το 62% έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Το 46 τις εκατό των 70 έως 79 ετών και 69 τις εκατό των 60 έως 69 ετών δεν είχαν εμβολιαστεί μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Οι θάνατοι πρέπει να διατηρούνται όσο το δυνατόν χαμηλότεροι. Ο στόχος είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι ανθρώποι να ανοσοποιούνται στον ιό, να επιτευχθεί δηλαδή η ανοσία της αγέλης. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της βρετανικής ερευνητικής ομάδας, κύματα πανδημίας θα αποτρέπονταν από ποσοστό εμβολιασμού 70 τοις εκατό. Αλλά πότε θα επιτευχθεί αυτό στη Γερμανία; Με βάση την τρέχουσα πρόοδο του εμβολιασμού, η Γερμανία θα μπορούσε να έχει επιτύχει τον στόχο της μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα. Ακολουθήστε μας και στο Google news.

Με πληροφορίες από The Lancet, dpa

Σχετικές αναρτήσεις

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία.

e-enimerosi

Με δικό της ψηφοδέλτιο η “Επιτροπή για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο”.

e-enimerosi

Βρετανία: Έκλεισε προσωρινά το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ λόγω ύποπτου αντικειμένου σε αεροπλάνο.

e-enimerosi