Άμυνα

Υπεγράφη αμυντική διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας – Ισραήλ

Αμυντική Διακρατική συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και του κράτους του Ισραήλ υπόγραψε στις 4 Μαΐου ο γενικός διευθυντής της ΓΔΑΕΕ αντιπτέραρχος (ε.α.) Θεόδωρος Λάγιος, μετά από εξουσιοδότηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας,

Η συμφωνία αφορά στην εν συνεχεία υποστήριξη κινητήρων Τ-700- 401C, ελικοπτέρων S70 του Πολεμικού Ναυτικού και AH-64 “Apache” του Στρατού Ξηράς, ως προς τη συντήρηση των κινητήρων, στην τεχνική βοήθεια και την εφοδιαστική υποστήριξη.

Όπως διευκρινίσθηκε, τη συγκεκριμένη συμφωνία υπόγραψε ο απελθών γενικός διευθυντής, καθώς δεν είχε δημοσιευθεί (στις 4 Μαΐου) στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση για την μετακίνησή του από τη γενική διεύθυνση της ΓΔΑΕΕ και την τοποθέτηση του ως συνδέσμου του ΥΠΕΘΑ με την Μόνιμη Αντιπροσωπεία στην ΕΕ (ΜΑ/ΕΕ), επί θεμάτων ανάπτυξης δυνατοτήτων και προγραμμάτων μόνιμης διαρθρωμένης συνεργασίας της ΕΕ (PESCO).

Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα. Ακολουθήστε μας και στο Google news.

πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικές αναρτήσεις

Δένδιας: «Η Ελλάδα θα αποκτήσει σύντομα αντιπυραυλικό-αντιdrone θόλο».

Iron Dome και μάλιστα προχθές γιατί η Ελλάδα είναι επίσημα… γυμνή!!!

e-enimerosi

”Το Ν.Δελχί τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας-Η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο”!

e-enimerosi