Κοινωνία Κόσμος

Το μήνυμα του Έλληνα ναύτη σε ένα μπουκάλι που ανακαλύφθηκε στην παραλία της Νέας Ζηλανδίας

Ένα μήνυμα σε ένα μπουκάλι από έναν Έλληνα ναύτη, το οποίο απελευθερώθηκε στον ωκεανό περισσότερο από ένα χρόνο πριν, βρέθηκε ξεπλυμένο στην παραλία Ninety Mile στη Νέα Ζηλανδία την περασμένη εβδομάδα αφού ταξίδεψε εκατοντάδες μίλια.

Ο Ken Ferguson, ένας ντόπιος ψαράς, πήρε το μπουκάλι για να αποφύγει να σπάσει σε θραύσματα και να βλάψει κάποιον – και έκπληκτος όταν βρήκε ένα μήνυμα μέσα του.

Ελληνικό μήνυμα σε ένα μπουκάλι

Όταν ο Φέργκιουσον επέστρεψε στο σπίτι μετά από την εκδρομή του στην παραλία, πήγε να ανακυκλώσει αυτό που πίστευε ότι ήταν ένα άλλο μπουκάλι κρασί που κάποιος είχε αφήσει απρόσεκτα στο σκέλος. Αντ ‘αυτού, ανακάλυψε ότι είχε κάνει ένα πολύ σπάνιο εύρημα, μαζεύοντας ένα  μπουκάλι με ένα μήνυμα μέσα του . Μετά από περαιτέρω έρευνα, ανακάλυψε ότι το μπουκάλι, το οποίο ήταν σε εξαιρετικά καλή κατάσταση, περιείχε μια επαγγελματική κάρτα.

Η επαγγελματική κάρτα είχε τον τίτλο «Captain John Karavolos, Master Mariner», ακόμη και τον αριθμό τηλεφώνου και το email του ατόμου που το είχε ρίξει στη θάλασσα.

Ελληνικό μήνυμα σε ένα μπουκάλι
Η επαγγελματική κάρτα του καπετάν Καράβολου, που είχε τοποθετηθεί μέσα σε ένα μπουκάλι κρασί που βρέθηκε στη Νέα Ζηλανδία. Εικόνα: Νέα Ζηλανδία Herald / Peter Jackson

Ο Φέργκιουσον κάλεσε τον αριθμό στην κάρτα, αλλά η γυναίκα που απάντησε μιλούσε μόνο ελληνικά. Γέλασε όταν είπε το όνομα Καράβολος, οπότε ήταν σαφές ότι είχε φτάσει στο σωστό άτομο, αλλά δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν περισσότερο λόγω του γλωσσικού φραγμού.

Αντί να σταματήσει, ωστόσο, ο Ferguson προσπάθησε στη συνέχεια να επικοινωνήσει χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση email στην κάρτα. Έπειτα έλαβε μια απάντηση από τον ίδιο τον Καπετάν Κάραβο μερικές μέρες αργότερα, στα Αγγλικά.

Ο Έλληνας καπετάνιος το θυμήθηκε μήνυμά του σε ένα μπουκάλι και πιστεύει ότι το είχε πετάξει πάνω από ένα χρόνο πριν από ένα ταξίδι μεταξύ Αυστραλίας και Κίνας. Έβαλε την επαγγελματική του κάρτα στο μπουκάλι πριν το σφραγίσει, χρησιμοποιώντας μόνο το φελλό του μπουκαλιού, το οποίο προστάτευε το περιεχόμενο τέλεια καθώς βρισκόταν στα κύματα.

Ο Κάραβολος πιστεύει ότι μπορεί να έχει γράψει την ημερομηνία και την τοποθεσία που έριξε το μπουκάλι στη θάλασσα στο πίσω μέρος της κάρτας. Ωστόσο, είναι πολύ αχνό τώρα και δεν μπορεί να φτιαχτεί μέσω του μπουκαλιού.

Μπουκάλι που δόθηκε στο σχολείο Awanui

Το  μήνυμα του Έλληνα ναύτη εκτιμάται τώρα από νέους της Νέας Ζηλανδίας, καθώς ο Φέργκιουσον αποφάσισε να δωρίσει το εύρημα του στο κοντινό σχολείο Awanui.

Οι μαθητές του σχολείου ήταν κατανοητά πολύ ενθουσιασμένοι με τη νέα τους απόκτηση και ο διευθυντής του σχολείου, Margy Stratton, δήλωσε για το περιστατικό:

«Μπορείς απλώς να πεις από τις φωνές και τα πρόσωπά τους ότι νόμιζαν ότι ήταν κάτι συναρπαστικό από το οποίο μπορούσαν να μάθουν».

Οι μαθητές ενδιαφέρονται πολύ για το μπουκάλι και για το πώς μπορεί να έχει φτάσει στη Νέα Ζηλανδία. Αφού άκουσε τις ειδήσεις ότι ο Καράβολος μπορεί να έχει γράψει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πού και πότε κυκλοφόρησε το μπουκάλι στην επαγγελματική κάρτα, αποφασίστηκε ότι οι μαθητές του σχολείου Awanui θα ανοίξουν το μπουκάλι σύντομα.

Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα. Ακολουθήστε μας και στο Google news.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

e-enimerosi

Σίδνεϊ: Επίθεση σε εμπορικό κέντρο, πληροφορίες για έξι νεκρούς.

e-enimerosi