Ειδήσεις και Νέα

Γερμανία: Οκτώ άτομα εμβολιάζονται κάθε δευτερόλεπτο.

Ο εμβολιασμός κατά του Covid-19 εξελίσσεται γρήγορα στη Γερμανία και θα αποκτήσει περαιτέρω δυναμική με τη συμμετοχή εταιρειών και ιδιωτικών ιατρών στις 7 Ιουνίου. Εκείνη την ημέρα, παραλείπεται επίσης η ακολουθία των εμβολιασμών σύμφωνα με τις ομάδες κινδύνου, η λεγόμενη προτεραιότητα.

Υπάρχουν μεγάλες ελπίδες για τα προγράμματα στις εταιρείες, επειδή θα μπορούσαν επίσης να προσεγγίσουν υπαλλήλους που δυσκολεύονται να κλείσουν ραντεβού και να πάνε στον γιατρό για τον εμβολιασμό. “Με τη χρήση εμβολιασμού στις εταιρείες, οι άνθρωποι δεν έρχονται πλέον στο εμβόλιο, αλλά το εμβόλιο έρχεται στους ανθρώπους.”

Μέχρι το τέλος της περασμένης εβδομάδας, στις 16 Μαΐου, συνολικά 46,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου είχαν παραδοθεί στη Γερμανία. Σύμφωνα με υπολογισμούς του αναλυτικού παρόχου στατιστικών υπηρεσιών του Μονάχου, περίπου 6,4 εκατομμύρια από αυτούς δεν είχαν εμβολιαστεί ακόμη την ίδια ημέρα – αυτό αντιστοιχεί σε ποσοστό περίπου 14%.

Σχεδόν 1,4 εκατομμύρια δόσεις χορηγούνται σε μια μέρα
Ο σκεπτικισμός του πληθυσμού έναντι του AstraZeneca παίζει σίγουρα ρόλο: το 20% αυτού του εμβολίου ήταν ακόμη αποθηκευμένο στο ψυγείο. Αλλά ήταν ακόμη περισσότερο με το πραγματικά δημοφιλές εμβόλιο mRNA από τη Moderna (34%). Και επίσης από το BioNTech 8 τοις εκατό δεν μπορούσε να εμβολιαστεί. Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, το απόθεμα έχει συρρικνωθεί σε περίπου τρία εκατομμύρια μονάδες, αλλά με τις νέες παραδόσεις θα αυξηθεί ξανά απότομα.

Παρά αυτά τα εμπόδια στο δρόμο για την ασυλία, τα πράγματα προχωρούν. Σύμφωνα με το Robert Koch Institute, οκτώ άτομα εμβολιάζονται κάθε δευτερόλεπτο. Στις 12 Μαΐου, το ημερήσιο υψηλό επιτεύχθηκε με σχεδόν 1,4 εκατομμύρια μονάδες διαχείρισης. Την Πέμπτη ήταν περίπου 910.000.

Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν έντεκα εκατομμύρια άνθρωποι στη Γερμανία ή το 13 τις εκατό του συνολικού πληθυσμού είναι πλέον πλήρως εμβολιασμένοι. 39 τις εκατό ή 33 εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν τουλάχιστον μία ένεση. Η Γερμανία έφτασε επίσης σε μια διεθνή σύγκριση. Με τον αριθμό των δόσεων εμβολίου που χορηγούνται ανά 100 κατοίκους, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία των 49,5 υπερβαίνει τον μέσο όρο της ΕΕ των 46,5. Σύμφωνα με την πύλη δεδομένων Ο κόσμος μας στα δεδομένα, οι Κάτω Χώρες πέτυχαν μόνο μια τιμή 44, στην Ελβετία είναι 42.

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi